Галатасарај дочекује црно-беле вечерас у 19ч

ИЗ ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ У ЕВРОЛИГИ ОВЕ СЕЗОНЕ, ВУЈОШЕВИЋЕВА ЧЕТА САМО МОЖЕ ДА ИЗВУЧЕ КОРИСТ, КАКАВ ГОД ИСХОД БИО…

         Од 6. октобра 2013. до 7. априла 2014. године кошаркаши Партизана одиграли су округло 50 утакмица (била би једна више да Солнок није одбио да дође у Београд).

         Црно-бели су тренутно на 50 одсто успешности, у 25 мечева су победили, у 25 су поражени.

         Губио је много Партизан у тих 183 дана, искључиво у виду важних играча који због повреда не само да су прескакали утакмице, већ су завршавали сезоне. Али, они који су остајали, имали су привилегију да до данашњег дана одиграју 23 утакмице у Евролиги! Против Реала, ЦСКА, Барселоне, Макабија, Фенербахчеа… Непроцењиво.

         Због тога и вечерашња двадесетчетврта утакмица, последња ове сезоне, носи велику важност. Из мечева какав од 19 часова, у Истанбулу против Галатасараја, чека црно-беле момке, Вујошевићева чета само може да извуче корист, какав год исход био. Пре свега у виду најјаче могуће припреме за кључни део сезоне (фајнал-фор АБА лиге).

         - Дошли смо до последње утакмице у Евролиги ове сезоне. Немамо шансе да се пласирамо међу најбољих осам, али пустићемо друге да оцењују наше досадашње резултате у Евролиги. Ипак, чињеница је да смо направили велики успех. Посматрати у склопу свих околности у којима се налазимо, а и повреда. Уласком у 16 већ је направљен велики резултат, а у другој фази смо одиграли неколико веома добрих утакмица и забележили значајне победе. Да смо били комплетни, верујем да бисмо у Истанбулу играли или одлучујућу утакмицу за пролаз у најбољих осам, или бисмо већ увелико били тамо - истакао је Душко Вујошевић поновивши огромну веру у тим са којим је почео сезону.

         Овако, како је сам тренер црно-белих истакао, Парни ваљак ће вечерас играти „најбоље што може“.

         - Водићемо рачуна о имену, презимену, рејтингу. Свесни смо да је Галатасарај једина турска екипа која има шансе да се пласира у најбољих осам. Да тај пласман зависи и од ове наше утакмице, јер Галатасарај мора да победи како би се изједначио са Локомотивом, против које је бољи са кош разликом. Ми ћемо дати максимум иако нам та утакмица не значи ништа такмичарски, али желимо да на учешће у Евролиги ставимо тачку на достојанствен начин.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари