FIBA није признала уговоре са Евролигом…

ТРАЖИЋЕ ОД НАЈБОГАТИЈИХ ЕВРОПСКИХ КЛУБОВА ДА СЕ УКЉУЧЕ У ЊЕНА ТАКМИЧЕЊА

  • Шпански и италијански медији преносе да је Светска кошаркашка федерација признала само трогодишње уговоре који су потписани пре две године

        Светска кошаркашка федерација (FIBA) није наводно признала десетогодишње уговоре које је 11 клубова потписали са Евролигом за наступ у елитном европском клупском такмичењу.

        Шпански и италијански медији преносе да је FIBA наводно признала само трогодишње уговоре потписане пре две године, који треба да истекну у јуну 2017. године.

        Према тим наводима, очекује се да ће по истеку тог уговора FIBA затражити и од 11 најбогатијих европских клубова да се укључе у њена такмичења, а не у такмичења Евролиге.

        Нови 10-годишњи уговори имају високе казне (више од милион евра) у случају да клубови желе да их једнострано раскину.

        FIBA Европа је прошле недеље обавестила 14 савеза европских земаља о искључењу са Европског првенства 2017, ако њихови клубови уду играли такмичења под окриљем Евролиге. Осим тога, у опасности су и наступи репрезентација тих земаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, као и организација квалификационих турнира.

        У Србији је одржан састанак клубова и савеза, а слични састанци одржавају се широм Европе у покушају да се пронађе решење.

        FIBA и Евролига тренутно воде спорове и пред европским судовима.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари