FIBA и Евролига: Уторак доноси разрешење?

ПРЕ ТОГ САСТАНКА, ОВОГ ПЕТКА У ЛОНДОНУ ПРИЧАЈУ РУКОВОДИОЦИ ЕВРОЛИГЕ И КЛУБОВА

  • Шпански медији најављују коначан састанак представника Европске кошаркашке федерације и компаније „ECA“, која руководи Евролигом и Еврокупом

        Да ли ће почетак маја донети и коначно смиривање европског кошаркашког тла?

        Шпански медији најављују да ће први човек Евролиге Ђорди Бертомеу, у присуству четири велика клуба (Реал, Макаби, Олимпијакос и Фенербахче) у уторак дефинитивно посетити Минхен и седиште FIBA Европе.

        Наспрам те делегације, објашњено је, сешће генерални секретар FIBA Европе Патрик Бауман заједно са руководиоцима неких националних лига, који подржавају пројекат FIBA Лиге шампионе.

        Основна тема наметнута је сама по себи: што пре наћи решење тренутног конфликта у европској кошарци.

        Пре тог састанка, подсећа „АС“, овог петка у Лондону причају руководиоци Евролиге, клубови који ће следеће сезоне играти то такмичење и клубови који планирају да од јесени учествују у Еврокупу. Најављено је присуство и представника немачких и италијанских клубова, иако се претходних недеља наметао закључак да ће из те две земље само Армани стати уз Евролигу.

        „Пре свега, на састанку ће бити дискутовани детаљи реформисаних такмичења компаније ,ECA ’, али и тренутни спор са FIBA. Из Србије, на том састанку присуствују представници Црвене звезде Телеком и Партизана.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари