Ф4: Реал у финалу после 18 година!

„КРАЉЕВИ“ У МЕЧУ ПУНОМ ПРЕОКРЕТА РЕКЛИ ПОСЛЕДЊУ РЕЧ

       Екипа Реал Мадрида коначно је у финалу Евролиге, где га очекује актуелни шампион, Олимпијакос!

       Када су „краљеви“ последњи пут играли за титулу (и освојили је), на клупи Реала седео је Жељко Обрадовић (његова трећа, од осам европских круна), а најбољи играч био је Арвидас Сабонис. У питању је сезона 1994/95!

       „Ел класико“ у Лондону испунио је очекивања публике, пре свега по узбуђењима и обртима, који су се дешавали од првог до последњег минута.

       Барселона без болесног Мајкла и повређеног Џаваија, који је одиграо само два минута, није имала снаге ни концентрације за френетични финиш.

       Она је тројком Џоа Инглса у 33. минуту повела резултатом 61:52, на шта је Реал узвратио сјајном, али и недопустивом серијом од 17:2 и тако преокренуо на 69:63.

       Иако је имала довољно прилика да се врати у живот, Барса је у последња два и по минута наставила да почетнички греши, док су им Мадриђани „крали“ лопте и, најчешће преко Фелипеа Рејеса, немилице бележили офанзивне скокове.

       Када се решавало питање победника, ученици Пабла Ласа деловали су далеко свежије и озбиљније, док је противник (са потпуно индиспонираним и „исцеђеним“ Наваром у тим тренуцима) доживео тотално „помрачење“.

       Каталонци су крајем треће и почетком четврте деонице имали своју велику серију, од 12:0, током које је Марселињо Уертас бриљирао себи својственим кошевима из „немогућих“ позиција.

       Барселона је „минус осам“ (33:41) са почетка другог полувремена претворила у „плус девет“, међутим, Реал је познат по способности да „експлодира“ у периодима од по неколико минута и када се чинило да утакмица за њих измиче контроли, смогли су снаге управо за један од таквих налета.

       Серхио Љуљ био је „мали“ јунак овог полуфинала, са три тројке на старту друге четвртине, док су на нивоу целог меча бриљирали Серхио Родригез (девет асистенција) и Фелипе Рејес, који је у преломним моментима ухватио чак четири лопте под противничким кошем.

       БАРСЕЛОНА: Сада, Уертас 19 (6ск), Абринес, Наваро 9, Јасикевичијус 6, Тодоровић 2, Валас 2, Инглс 5 (5ск), Рабаседа, Лорбек 6 (5ск), Џаваи, Томић 18 (12ск).

       РЕАЛ: Дрејпер, Фернандез 8 (5ск, 4ас, 4укр), Суарез 6, Рејес 17 (5ск), Миротић 6, Родригез 12 (9ас), Хетсхајмер, Бегић 4, Керол 2, Љуљ 13 (4ск), Слотер 6.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари