Евролига: Осуђујемо догађаје у Истанбулу

НА САСТАНКУ У БАРСЕЛОНИ ПРИСУСТВОВАЛИ ЂОРДИ БАРТОМЕУ И ДАВОР РИСТОВИЋ И МУРАТ ОЗЈЕР, ПРЕДСТАВНИЦИ ЗВЕЗДЕ И ГАЛАТАСАРАЈА 

Бартомеу, Озјер и Ристовић

        Поводом трагичног догађаја и инцидената који су се догодили у петак у Истанбулу, у седишту Евролиге је одржан састанак. Присуствовали су преедседник Евролиге Ђорди Бартомеу, директор Црвене звезде Давор Ристовић и координатор кошаркашке секције Галатасараја Мурат Озјер.

        - Прво, најснажније осуђујемо инциденте који су се догодили у петак увече у Истанбулу пре меча Звезде и Галатасараја. Осуђујемо све који су учествовали у догађајима који су окончали живот Марка Ивковића - наводи се на почетку саопштења.

        Наравно, пружили су пуну подршку породици и пријатељима преминулог навијача.

        - Желимо да изјавимо саучешће и да пошаљемо поруку подршке породици и Марковим пријатељима, цела фамилија Евролиге је са њима. Директор такмичња Дијего Жилен је био на сахрани младића као представник лиге и клубова.

        Обећали су да ће урадити све како се овакве ствари не би никада више догодиле.

        - Хоћемо да пошаљемо поруку мира навијачима и да тражимо њихову помоћ како се овакви инциденти не би никада поновили. Оба клуба раде све што је у њиховој моћи на развоју мирне и спортске атмосфере у дворанама и око њих.

        Јасно су свима ставили до знања да ће обавити темељну истрагу.

        - Главни интерес Евролиге и клубова је да инцидент који се догодио буде темељно истражен и да се тако пошаље јасна порука. Учинићемо све да се такве ствари никада више не догоде. Оба клуба и цела лига сарађују са полицијом, како би то спречили - поручују у саопштењу.

        Донели су и одлуку да ће одати почаст преминулом Марку Ивковићу минутом ћутања пре сваког меча у Евролиги и Еврокупу који се буде играо ове недеље.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари