Еуробаскет: Бодирога - Шпанци могу да падну!

ПОБЕДЕ ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ, СЕЛЕКЦИЈА КОЈЕ СУ ТАКОЂЕ МЕЂУ ФАВОРИТИМА У СЛОВЕНИЈИ, ДАЈУ МИ НАДУ

Дејан Бодирога

        ДО склапања шампионског болида „црвене фурије“ којим су управљали Пау Гасол и Хуан Карлос Наваро, Дејан Бодирога редовно је излазио као победник трка са Шпанијом. Међутим, од тријумфа над тада младом дружином на ЕП 2001. у Турској, ређали су се порази 2002, 2004. и 2005, када се ас српске и светске кошарке опростио од националног тима. Сада као потпредседник КСС, верује да његови наследници у данашњем четвртфиналу Евробаскета у Словенији могу да избаце из стазе једног од највећих фаворита.

        - Шпанци су актуелни шампиони и, у сваком случају, фаворити у овој утакмици. Чак и без играча као што су Пау Гасол, Наваро и Ибака, морају се посматрати као један од фаворита за титулу. Међутим, до сада су показали да су рањиви, тако да је у овом четвртфиналу све отворено и све могуће. Рекао бих чак да сам оптимиста.

        Неко са толиким играчким искуством никад не гради оптимизам на трулим даскама. Намеће се питање на шта се ослања Бодирогина вера да тим који врви од почетника може да победи прекаљене шампионе.

        - Понављам, Шпанци заслужују максимално поштовање и по именима свакако имају предност у односу на нашу репрезентацију. И наши играчи заслужују све похвале за оно што су до сада приказали и постигли. Као најмлађи на Европском првенству успели су да заврше и прву и другу фазу као првопласирани. Победе против Литваније и Француске, селекција које су такође међу фаворитима у Словенији, дају ми наду да можемо да се носимо са Шпанцима и остваримо главни циљ, а то је пласман на Светско првенство наредне године.

        Провејава утисак да су Шпанци препустили победу Италијанима како би у четвртфиналу избегли Литванце.

        - Мој утисак није такав. Тачно је да су испустили победу, али не треба сметнути са ума да Италијани имају играче који знају да играју кошарку. Њихова спољна линија једна је од најбољих на шампионату. Да је тако као што се прича, Шпанци би тај посао одрадили много раније и сигурно не би чекали последња два-три минута - скида кривицу Бодирога са већ „осуђених“ Шпанаца.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари