ЕП: Кошаркашице Србије у полуфиналу

ПРЕДВОЂЕНЕ МИЛИЦОМ ДАБОВИЋ, ПРЕЛОМИЛЕ СУ РЕЗУЛТАТ У ФИНИШУ НЕИЗВЕСНОГ МЕЧА И СРУШИЛЕ СНОВЕ ИТАЛИЈАНКАМА (85:79)

         Невероватна утакмица, невероватан успех кошаркашица Србије на Европском првенству у Француској. Национални тим Србије славио је победу у невероватно узбудљивом и неизвесном мечу четвртфинала јер је у финишу савладао невероватно расположену селекцију Италије 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14). У борби за пласман у финале наш тим се састаке са Шпанијом, која је била убедљива против Чешке75:58.

         Изабранице Марине Маљковић не само да играју у полуфиналу Европског првенства него су освојиле и карту за наредно Светско првенство!

         Колективни дух, упорност, борбеност, слога и невероватна жеља да покажу свету (који их је отписао) ко су кошаркашице Србије су уписале још једну победу - овог пута за најбољи успех у последњих 20 година. Један шут је преломио меч - један шут капитена Милице Дабовић са линије 6.75 метара у 39. минуту меча после константног заостатка од једног до пет, шест поена! После тог поготка најискуснија играчица српског тима имала је прилику да се докаже и са линије пенала, јер је била фаулирана после изгубљене лопте противница. Неустрашива Милица била је прецизна оба пута, а на семафору се уписало дуго чекано изједначење 79:79, минут до краја меча. Била је то стимулација злата вредна - ветар у леђа - несаломива вера у победу...

         Италијанке, које су до тада статискички биле боље у већини сегмената и улазило им је све што су ка кошу Србије упутиле (у првом плувремену 42 поена, проценат успешности за 3 чак 60 одсто), биле су одузете од претње да је пораз могућ. Наредни напад нису искористиле, а потом су фаулирале сигурну Јелену Миловановић - оба пута прецизна са пенала 45 секунди пре краја - 81:79...

         Ана Дабовић је у наредном нападу направила фаул, а ривал Србије није имао мирну руку - оба пута је Италијанка промашила бацања... Храбра Тамара Радочај је у наредном нападу све сама одрадила и из продора кроз италијанску одбрану положила лопту кроз обруч - 83:79...

         Славље на клупи Србије је оправдано почело пре последњег звиждука судије, а Милица Дабовић је искористила прилику да у финишу увећа предност - са линије пенала за коначних 85:79!

         Браво!

         Дворана у Оршију. Гледалаца 1.500 гледалаца. Судије: Џонс (Велс), Делони (Француска) и Рајтер (Немачка).

         Србија: Радочај 14, Вулић, Чађо, Крњић, Јовановић 8, Миловановић 21, Бутулија 2, Матић 2, Ајановић, М. Дабовић 17, А, Дабовић 6, Рад 15.

         Италија: Дото 7, Фасина 2, Цхинили 9, Сотана 22, Гати 7, Занони 8, Горини, Маскијадри 11, Вабара, Баганара 3, Рес 10, Формика.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари