Џикић преузео Партизан: Пропасти не смемо!

НЕКАДАШЊИ ПОМОЋНИК ДУШКА ВУЈОШЕВИЋА НИЈЕ ИМАО ДИЛЕМУ

ДА ЛИ ДА ПРЕУЗМЕ КЛУБ

Александар Џикић

         Александар Џикић у недељу од 19 часова дебитоваће у улози тренера Партизана.

         Некадашњи помоћник Душка Вујошевића вратио се међу црно-беле да покуша да врати клуб на победнички пут.

         Први испит имаће против Цибоне у Хали Пионир.

         „Стварно немам пуно да причам на почетку. Знате каква је ситуација и какав је тим. Морамо да радимо и надамо се најбољем“, истакао је Џикић у свом првом разговору са представницима медија од повратка у Београд.

         Искусни тренер каже да није имао дилему да ли да преузме клуб који се ове сезоне налази у изузетно тешкој ситуацији.

         „Одлука је потпуно ирационална и донесена на личном нивоу. Да смо пуно вагали - нисмо“, поручио је Џикић.

         Осврнуо се потом на играчки кадар и стање тима, односно пољуљано самопоуздање лошим пласманом на табели АБА лиге (црно-бели су тек на 12. месту).

         „То је један део посла. Не можеш да се бавиш овим ако не верујеш у себе. Али, једно је кад ја причам играчу да је добар, а друго кад он сам види да уложени рад на терену даје ефекта. То се не диже преко ноћи. Сада је на нама само да изађемо на паркет и да после немамо жал у свлачионици“, рекао је и додао:

         „Тренирамо, једном недељно имаћемо провере. Не може нико да очекује да у овој ситуацији играчи буду пуни себе, да све пршти. Не верујем да је иједан од њих задовољан како игра за Партизан. У овом клубу имаш обавезу према историји, према навијачима. Борио се за прво место или сада као ми за опстанак, притисак постоји“.

         Било је и шала на конференцији за новинаре. На рачун величине мајице за Џикића, за коју је Берић рекао да је одговарајућа још само за „Страгија“ (бившег играча Зорана Стевановића):

         Његов претходник, Петар Божић, често је ротирао играче и користио све расположиве снаге. Џикић ће то чинити нешто другачије.

         „Могу да планирам једно, али терен је друго. Неће играти њих 12, играће их 9-10. Ако победимо Цибону, биће лакше“.

         У причу о тиму укључио се и заменик председника клуба, Мирослав Берић. Причао је о малом буџету, Американцима који су доведени за 3-4 пута мањи новац него ранијих сезона, али је и признао да није очекивао борбу за опстанак.

         „Знате колико победа нам је измакло у последњим секундама... Али кад се то дешава учестало, онда је и до нас“.

         На његове речи надовезао се нови тренер:

         „Ситуација је таква каква је, али пропасти не смемо“, истакао је Џикић, који није желео да прича о евентуалним променама у стручном штабу.

         „У првом плану је Цибона. Видећемо после... Желимо да прекинемо лош низ. Цибона има два талентована играча и искусан остатак тима. У оваквој ситуацији не може да буде лагано. Играчи треба да енергијом, одлучношћу и храброшћу обрадују навијаче. Желимо да Пионир буде пун, јер осећај никако није исти“, прижељкује Џикић.

         Осврнуо се и на ангажовање Дарела Вилијамса, који још није званично члан Партизана, али је јако близу потписа.

         „Примарна ствар је цајтнот у коме се налазимо и последњи рок за регистрацију 10. јануар. Одлука је морала да се донесе за 24 сата, имали смо нека имена на столу и, као што знате, играчи из NBDL имају обештећења од 40-50.000 долара, тако да смо се окренули Европи. Вилијамс је први скакач белгијске лиге, четврти стрелац, низак за центра и не очекујем од њега нека чуда, али очекујем да ће нам помоћи у преосталих осам кола“.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари