Душко Вујошевић о Вучићу, судијама, Богдану…

ВУЧИЋЕВ БРАТ ФИНАНСИРА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ, У ЛОБИРАЊЕ СЕ УМЕШАЛА

И СHC, БРАТИСЛАВ ГАШИЋ УЧЕСТВОВАО У ДЕЛЕГИРАЊУ СУДИЈА

Душко Вујошевић

         Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да Српска напредна странка лобира против црно-белих и упозорио да политика не сме да се меша у спорт.

         - Партизан је имао овакав третман, пре свега јер Вучићев брат финансира Црвену звезду. У лобирање се умешала и Српска напредна странка, поуздано знам да је Братислав Гашић учествовао у делегирању судија. Ова снага Црвене звезде не иде од Небојше Човића, Вучић је рекао да није видео инцидент, вероватрно је мислио да се ово дешава око, а не на терену. Могуће да мисли на брата и његове људе из странке који су утицали на ово стање - рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

         Он је додао да је задовољан победом (82:62) над Црвеном звездом и истакао да очекује неизвесну и дугу серију у финалу плеј-офа.

         - Пресрећан сам што смо добили јако квалитетног противника у важном моменту. Срећан сам због велике победе. Чека нас дуга и напорна серије, биће неизвесно. Арбитри су показале храброст, били су објективни и нису имали тенденцију током суђења - казао је Вујошевић.

         Он се осврнуо на први меч, који су обележили прекиди, туча играча на терену и неспортско понашање навијача.

         - Суђење је било онако како је било, тенденциозно су судили Белошевић и Николић, због чега сам повукао екипу са терена, на шта имам право. У моменту када је настала туча, Нелсон је ударио Милутинова и тај захват заслужује да се изведе на суд. Зна се шта је кошкање, а шта туча- рекао је Вујошевић.

         Тренер Партизана оценио је да су казне које је изрекао директор такмичења Драган Гогић срамотне.

         Вујошевић је прокоментарисао изјаву Богдана Богдановића да ће размислити о игрању за репрезентацију Србије на Светском првенству у Шпанији, због односа домаће лиге и судије према њему у првом мечу.

         - Нека игра Нелсон, кад већ Богдан има такав третман. Дечко поштено ради свој посао, иако некад погреши. Ухватио сам за гушу па шта, имам такву слободу, иако није лепо. И ово ће једном лани звати - рекао је Вујошевић.

         Шампиона је до победе вечерас предводио феноменали Богдановић, који је сусрет завршио са 33 поена.

         - Захвалио бих се навијачима што су дошли да нас подрже. Показали смо квалитет и одиграли тимски. Били смо мало растерећени јер је теже када се игра на свом терену. Жао ми је што публика неће бити на следећем мечу и то ће покварити атмосферу - рекао је Богдановић.

         Наредна утакмица игра се у четвртак пред празним трибинама хале Пионир, а домаћин је Партизан.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари