Дуле Вујошевић: Срамотно је нападати Дуду

ДА ИВКОВИЋА ЗАНИМА МАТЕРИЈАЛНА КОРИСТ, СТАО БИ УЗ ВЛАДАЈУЋУ СТРАНКУ...

Душко Вујошевић

        Кошаркашки стручњак Душко Вујошевић изјавио је да је револтиран због, како каже, „провлачења кроз блато“ Душана Ивковића и додао да подржава председничког кандидата Сашу Јанковића.

        Бивши тренер београдског Партизана је реаговао на ситуацију у којој се, како каже, нашао Ивковић после одлуке да подржи кандидатуру заштитника грађана у оставци на председничким изборима који се ове године одржавају у Србији.

        „Дуда је заузео став из дубоког предубеђења и искуства. Он сигурно није мотивисан материјалним интересима. Да га занима материјална корист, он би стао уз владајућу странку. Подршком опозиционом кандидату он иде против материјалних интереса. Револтиран сам што Дуду провлаче кроз блато и покушавају да га компромитују. То само говори о патолошкој ситуацији која је створена у Србији и морамо је мењати“, рекао је Вујошевић за „Блиц“.

        Он је додао и да пажљиво прати све што се догађа у Србији и да види да је ситуација веома лоша, као и да правна држава не постоји.

        „Апелујем на храброст свих грађана да стану иза свог политичког става и да подрже кандидата који је својим радом показао моралну чврстину доследност и храброст. Сваки достојанствен човек мора да изађе на гласање, а јавне личности имају веће обавезе на изношење политичког става и на оцену политичке ситуације. Људи који су препознатљиви имају обавезу да се изложе и неком ризику, као што је то случај са Ивковићем. Јавно заузимање става показује Дудину храброст и потврђује изреку да само мртве рибе стално пливају низ матицу“, навео је Вујошевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари