Дуда: Пуно ми је срце, Србија да буде поносна

ИСКУСНИ СТРУЧЊАК И БИВШИ СЕЛЕКТОР ВЕРУЈЕ ДА СУ КОШАРКАШИ ОЗБИЉНИ КАНДИДАТИ ЗА МЕДАЉУ

Душан Ивковић

        Кошаркаши Србије припремају се на Копаонику за наступ на Олимпијским играма, у августу у Рију.

        Пред полазак на висинске припреме екипу је у Београду посетио искусни стручњак и бивши селектор Душан Ивковић.

        Велики кошаркашки маг имао је шта да поручи талентованим „орловима“.

        „Треба да будете поносни на себе, јер идете на Олимпијске игре које су највећи изазов за сваког спортисту. Велика је ствар на таквом догађају представљати своју земљу. Уживајте у игри, борите се и пробајте да догурате што је могуће даље. Одлазак на Олимпијске игре је успех сам по себи, али сигуран сам да нећете да се задовољите тиме. Идите тамо и поправите утисак из Атине 2004. године на којој смо неславно прошли, када су неки од вас још били деца“, поручио је Ивковић играчима.

        Дуда Ивковић није крио да је задовољан што ће Србија после 12 година опет учествовати на Олимпијским играма.

        „Пуно ми је срце што се после Атине и изостанака из Пекинга и Лондона, наша репрезентација заслужено квалификовала на Олимпијске игре“, пренео је „Спортски журнал“ Ивковићеве речи.

        Он верује да „орлови“ имају квалитет за добар резултат у Рију.

        „Тешко је сада водити неки озбиљнији разговор, с обзиром на моја искуства са Олимпијских игара, чији сам учесник био у Сеулу и Атланти. Саша Ђорђевић исто има велика искуства као играч. Битно је да ми сада имамо квалитет који обећава да можемо да одиграмо добру кошарку, да будемо па чак и озбиљни кандидати за виши пласман, чак и највиши. Наравно, сходно дометима и снази противника. Не бих никако желео да то на неки начин створи притисак“.

        Ивковић је објаснио и на чему треба да пораде „орлови“

        „Када дођу озбиљније утакмице, биће потребна већа контрола и већи континуитет током игре. Уопште не сумњам да ће тим да ради на томе и да ће бити спреман већ на самом отварању Олимпијског турнира“.

        Он је додао да је српски тим показао огроман таленат.

        „Стално сам причао да је немогуће да је тај велики таленат за кошарку и генетски потенцијал једноставно нестао, да смо престали да стварамо те суперстарове, вансеријске играче. Ево Никола Јокић нас је све демантовао“, рекао је Ивковић.

        Он каже да Србија треба да буде поносна.

        „Србија као мала земља мора да буде поносна. Нарочито ми из кошаркашке породице, јер смо једни од ретких који имамо женску и мушку селекцију на Олимпијским играма. Свима им желим много среће у Рију“, рекао је Ивковић и додао да је дошао да поздрави „орлове“ пред пут у Бразил, јер ће ускоро отићи у Грчку, где ће, највероватније, пратити и мечеве на Олимпијским играма.

        Душан Ивковић пратио је квалификациони олимпијски турнир у Београду, на којем је Србија освојила прво место и изборила визу за Рио. „Ми јесмо одиграли доминантно. Неке утакмице смо решавали рано, као рецимо финале против Порторика. Немој сада да потцењујемо Порторико, јер ту су Аројо и Бареа, који имају огромно искуство, а ми смо лако направили 30 разлике у првих 10 минута. И онда је то после тога престала да буде утакмица“, прокоментарисао је српски тренер.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари