Дуда: Било је промена, о којима у четвртак…

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ НАЈАВИО ДА ЋЕ ЗБОГ ПОВРЕДА МОРАТИ

ДА „ПРЕКРОЈИ“ СПИСАК ЗА ЕУРОБАСКЕТ У СЛОВЕНИЈИ

Душан Ивковић

           Душан Ивковић, селектор Србије, и пре објављивана ширег списка за Европско првенство у Словенији овог лета, водио је дуге преговоре са потенцијалним кандидатима за национални дрес.

           Бројне повреде утицале су на списак тима, а ревизију истог трофејни стручњак мораће опет да направи, будући да се претходних недеља сусрео са новим проблемима.

           Списак путника за Словенију одредиће извештај лекарске комисије Кошаркашког савеза Србије, на челу са доктором Драганом Радовановићем, који ће селектору и челницима српске кошарке пружити увид у здравствено стање кандидата који су се жалили на повреде.

           „У овом тренутку не желим ништа да коментаришем. Очекује ме серија састанака, пре него што донесемо одлуку. Било је извесних промена, о којима ћу известити јавност у четвртак“, изјавио је за београдске спортске листове Ивковић.

           Селектор ће највероватније упутити накнадне позиве и играчима којих није било на првобитном списку од 20 имена.

           „Орлови“ ће се окупити 8. јула у Београду, а затим их очекују седмодневна тестирања. Ивковић ће потом одвести екипу у Словенију, где ће обављати базичне припреме од 15. до 28. јула у Крањској Гори, а затим их очекује тродневни боравак на Рогашкој Слатини.

           Српски кошаркаши ће од 2. до 4. августа учествовати на турниру у Цељу, заједно са екипама Турске, Летоније и домаћина ЕП, а до краја августа наступиће на још три јака турнира - на трофеју Београда, у Француској и Турској.

           Најбољи кошаркаши Србије у Словенију ће кренути 2. септембра, два дана пре почетка Европског првенства.

           Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари