Дражен Далипагић: Имамо шансе за финале

НАША ШАНСА ЈЕ У СПОЉНОЈ ЛИНИЈИ, ГДЕ СМО МНОГО ЈАЧИ

ПОШТО ИМАМО ИЗВРСНЕ ШУТЕРЕ, КОМЕНТАРИШЕ ЖЕЉКО ЛУКАЈИЋ

Дражен Далипагић

         Прослављени кошаркашки репрезентативац Дражен Далипагић и истакнути тренери Зоран Сретеновић и Жељко Лукајић поручили су данас да Србија може да се домогне финала на Светском првенству у Шпанији.

         Феноменалном партијом у четвртфиналу, изабраници Александра Ђорђевића убедљиво су савладали Бразил (84:56) и изборили прилику да се у мечу са Француском боре за улазак у финале.

          „Француска је бољи ривал, мислим да бисмо играли теже против Шпаније и судија. Мада Французи су ме јуче одушевили, посебно њихов плејмејкер Ертел. Имамо шансе да се боримо за финале. Како играмо и како делујемо на терену, очекујем да утакмица буде изједначена“, рекао је Далипагић Тањугу.

         Он је додао да је Србија на овом шампионату добила костур тима за Олимпијске игре у Рију, уз констатацију да је репрезентација после дужег времена заиграла лепу и модерну кошарку.

          „На то је утицало више ствари - промена селектора, атмосфера у тиму је другачија, играчи су напредовали, дошли су неки нови, рецимо тај Радуљица је право освежење. Затим ту је Богдановић, који је додуше играо на Европском првенству у Словенији. Некако све се поклопило, имали смо и мало среће, јер због система такмичења у осмини финала одмах иду елиминације“, рекао је Далипагић.

         Бивши репрезентативац Југославије Сретеновић сматра да нација са пуним правом може да размишља о проласку у финале, посебно после одличних партија у мечевима са Грчком и Бразилом.

          „Кад то кажем мислим и на атмосферу у екипи, која нам даје наду да можемо да елиминишемо Французе. Добро их познајемо, играли смо са њима у групи, када смо поражени после грешака судија и то може да нам буде велики мотив“, рекао је Сретеновић у изјави за Тањуг.

         Он је додао да је Србија самим проласком међу четири најбоља тима света направила феноменалан успех.

          „Све преко тога би био велики плус. Однос према дресу и игра нам даје наду да тако нешто може да се постигне. Притисак је на Француској пошто су прваци Европе, а ми смо већ направили велику ствар. Благу предност дајем Србији, у процентима 60 према 40“, навео је Сретеновић.

         Некадашњи тренер Партизана и Хемофарма Жељко Лукајић рекао је да Србија не сме да дозволи Француској доминацију у скоку.

          „Французи су направили велико изненађење победом над Шпанијом. Наша шанса је у спољној линији, где смо много јачи пошто имамо изврсне шутере као што су Теодосић, Калинић, Бјелица, а посебно Богдановић. Благу шансу дајем нашој селекцији и убеђен сам да је психолошки моменат на страни Србије. Утакмице против Грчке и Бразила су идеја водиља и верујем да ћемо вратити српску кошарку на место на које припада“, казао је Лукајић.

         Утакмица Србија - Француска игра се сутра од 22 сата у Мадриду.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари