Драгићевић: Лакше ћемо до финала преко Цибоне

ПРЕ ПОЛУФИНАЛА ЕВРОКУПА ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ СЛЕДИ ГОСТОВАЊЕ У ЗАГРЕБУ

Тадија Драгићевић

          Вече невероватног набоја емоција је иза Црвене звезде. Али, страсти се и даље не смирују. Навијачи и даље брује о рекордној посети, импресивном амбијенту, фантастичном успеху, као и полуфиналу против УНИКС-а.

          За то време, атмосфера у екипи је дијаметрално супротна. Будивељник јесте прошлост, али грешке и даље прогоне црвено-беле. УНИКС се тек помене, а сутрашње (16) гостовање Цибони је свима у мислима.

          - Мало су слегли утисци. Имали смо слободан дан и полако се враћамо у нормалу. Стварно је било невероватно, крцата Арене, тешка утакмица, рововска борба. Али, када помислим на тај меч не могу да не мислим о веома лошем издању у нападу. Промашили смо толико зицера, отворених шутева и тројки, да је то просто невероватно. Држали смо се одбраном и хвала Богу успели да славимо - рекао је Тадија Драгићевић.

          Ипак, победници пишу историју, а баш као што је Демаркус Нелсон истакао, шампионски тимови и када закажу, нађу начина да се извуку и дођу до тријумфа. Црвена звезда је на седмом небу као последица још једне срушене границе.

          - Са пласманом међу осам већ смо остварили резултат вредан сваке пажње. Тако да је сувишно и говорити колика је тежина полуфинала. Црвена звезда овако далеко није дошла од 1998. Када се још зна да је успех направљен пред рекордним бројем навијача на једној утакмици у дворани, онда је јасно да је ово велика победа целе Звездине породице.

          Пре полуфинала Еврокупа Црвеној звезди следи гостовање у Загребу. Иако тај меч мало ко помиње, пре свега због чињенице да је прво место већ обезбеђено, на Малом Калемегдану нема прескакања мечева.

          - Колико год УНИКС био велики и значајан меч, тренутно је у сенци Цибоне. Имамо много мотива и одговорност према српској кошарци. Желимо да добијемо и закажемо нови дуел у полуфиналу фајнал фора АБА лиге, али и обезбедимо четири места наредне сезоне. Не бих волео да се два српска клуба састану у полуфиналу јер бисмо у том случају један остао без Евролиге. То морамо да избегнемо по сваку цену. А, сигурно да ће нам бити лакше да преко Цибоне стигнемо до финала, него Партизана.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари