Ђорђевић преломио, без Марјановића у Рио?

МУТА: НИЈЕ У РЕДУ ДА СЕ ПРЕДСТАВЉА ДА ГА НЕКО НЕЋЕ, ПА ОН ЈЕ САМ РЕКАО ДА НЕ МОЖЕ

Александар Ђорђевић

        Дебата треба ли или не селектор Александар Ђорђевић накнадно да уврсти Бобана Марјановића у репрезентацију траје од дана када је јавност сазнала да горостасни центар не жели да тренира, ради и буде уз екипу током квалификација за ОИ.

        Марјановић је тада, у изјави достављеној Танјугу, образложио да тако мора због преговора са NBA клубовима, који су касније завршени потписивањем 21 милион долара вредног уговора са Детроит Пистонсима.

        Све то, поклопило се са Ђорђевићевим ставом да ће у Рио, ако пласман буде изборен, путовати играчи који су прошли комплетне припреме и „тукли“ се у „Комбанк арени“ са ривалима у квалификацијама, но све то није спречило дебату која траје и данас.

        Ђорђевић је, читајући списак кандидата за квалификације, а потом и Олимпијске игре, образложио да му је Марјановић почетком маја рекао да може и хоће, а дан пред почетак припрема да, ипак, не може.

        Слично је у разговору за „Информер“ изнео и неименовани извор листа, наводно, добро упућен у целу ситуацију око популарног Бобија, који је прошле године напустио припреме „орлова“ на инсистирање Сан Антонио Спарса, после једног интервјуа у страним медијима у којем је наговештено да је, у том тренутку центар Црвене звезде, играо са поломљеном кости у стопалу, што се касније испоставило као нетачно.

        „Ђорђевић и Марјановић су разговарали свакодневно уочи почетка припрема за квалификациони турнир у Београду. Селектор је направио план припрема, тако да је Бобију наменио малтене централну улогу“, рекао је извор „Информера“ и додао:

        „Вече пре почетка припрема дрхтавим гласом саопштио је Ђорђевићу да се плаши повреде и да не може да игра у Београду да не би угрозио своју каријеру у NBA. Том одлуком Марјановић је потпуно пореметио Ђорђевићев план припрема. Селектор преко тога не може да пређе“.

        Ове речи, у интервјуу за „Вечерње новости“, донекле је потврдио и помоћни тренер у репрезентацији Србије, Мирослав „Мута“ Николић.

        „Па, ако неко зна колико је Боби одличан играч, онда сам то ја, који сам му био тренер у клубовима, селектор у младој репрезентацији... Али, није у реду да се јавности представља искривљена слика да га неко неће. Па он је сам рекао да не може. Имао је право избора“, рекао је Николић и додао:

        „Да ли се неко ко пушта разне гласине запитао да ли би Бобијев долазак можда негативно утицао на хемију унутар тима? Овде су многи дошли одмах по завршетку напорних сезона, безусловно тренирали, на крају изборили пласман на Игре. Сетите се како си они били жигосани после несрећно изгубљеног полуфинала. И све су то издржали. Морате то да поштујете. Морате да поштујете што су Бјелица и Мачван, иако повређени, све време уз екипу, осим кад морају на прегледе. Морате да поштујете да нико није већи од тима“, поручио је Николић и недвосмислено „ставио тачку на и“ када је овај случај у питању.

        Иначе, Ђорђевић је после Марјановићевог али и отказа који је уручио Никола Милутинов, накнадно позвао Владимира Штимца у репрезентацију, човека који се без проблема одазвао и био део екипе која је у периоду од 4. до 9. јула скоро па „почистила“ конкуренцију у „Арени“.

        „Марјановић неће ићи са репрезентацијом у Рио, па таман и кад би се Радуљица и Штимац повредили. Селектор Ђорђевић је чврсто решио да га не води на Олимпијске игре и неће се предомислити, шта год да се деси“, закључио је неименовани саговорник листа.

        Србија ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру играти у групи са селекцијама Француске, Америке, Венецуеле, Аустралије и Кине. Припреме за олимпијски турнир стартују 15. јула када се репрезентативци поново окупљају и крећу пут Копаоника.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари