Ђорђевић: Правдам само отказе због повреда

ВОЛИМ ДА ЧУЈЕМ ДА ИГРАЧИ ХОЋЕ ДА ИГРАЈУ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ,

ТО ЈЕ ПОБЕДА СВИХ НАС - ПРИЧА САЛЕ НАЦИОНАЛЕ

Александар Ђорђевић

        Много прашине се дигло после кошаркашког „вечитог дербија” због понашања играча оба тима. Виђено је доста ружних потеза, али било је и оних за сваку похвалу. О томе је за „Ало” причао селектор Александар Ђорђевић.

        - Лука Митровић се капитенски односио према противнику у целој серији. Капа доле за све честитке и изјаве које је дао. Такву хоћу целу репрезентацију - јасан је Ђорђевић.

        А, не крије да је већ разговарао са играчима због неких других потеза.

        - Позвао сам Калинића и рекао му да од почетка сезоне гестикулира што је неприхватљиво за једног репрезентативца. Рекао сам му: „Хајде да избегнемо такве ствари. Има ко ће да се расправља са судијама, када затреба“. Нема шта ко да прича са арбитрима. Играј, бре, дечко. Дај три тројке заредом и заврши посао! Ти се зовеш играч, ја сам тренер и мој посао је да тражим тајм-аут на време, да поставим филозофију игре у одбрани или нападу. Никог нећу да малтретирам, али правила лепог понашања морају сви да знају. И то је основа за даље.

        Ипак, оно што га посебно радује је повратак култа репрезентације.

        - Играчи који су чак и у прошлости говорили „нећу“, они који су из неких разлога давали отказе, одједном су се јавили кроз медије како једва чекају лето. Кажу „ако Бог да бићу позван у репрезентацију“. Супер, то је победа свих нас, то су онда и моје слатке муке. Значи, они сада желе да играју за Србију, а то је нешто што сам желео да чујем и првог дана када сам преузео место селектора.

        Међутим, све то селектор памти и бележи.

        - Не радим то због себе, већ због играча који су показали одговорност. Било је одрђених отказа за такозвану Б селекцију, ту мислим и на универзитетску репрезентацију. Играчи који су до сада отказивали нису били суочени са било каквим консеквенцама, али сада хоће. Правдам само оне отказе који стижу због повреда. Тачка! - закључио је Александар Ђорђевић.

        Вечерње новости
 
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари