Ђорђевић: Не сме да постоји „анонимна“ игра

СРБИЈА ИЗГУБИЛА ОД ФРАНЦУСКЕ 78:65, У СУБОТУ ИГРА СА РУСИЈОМ,

12. АВГУСТА ОПЕТ СА ФРАНЦУЗИМА

Ђорђевић са „Орловима“

        Селектор Србије у првој правој провери уочи Еуробаскета видео и добре ствари, упркос убедљивом поразу.

        Вицешампион света изгубио је од званично треће селекције света - 78:65, на гостујућем терену у Нансију.

        Французи су били комплетни, имали су подршку 6.000 навијача и били боље аклиматизовани на врућину у дворани, за разлику од „орлова“, који су дошли директно са планине и наступили без Милосављевића, Ерцега и, наравно, Теодосића, са којим је Србија друга, много квалитетнија екипа.

        „Одиграли смо тврду утакмицу против изузетно снажне Француске. Иако са скраћеним ротацијама, због недостатка повређених играча, одиграли смо са доста карактера. Три-четири пута смо се резултатски враћали у меч и на пар минута до краја имали шансу за потпуни повратак, коју нисмо искористили због наших грешака“, рекао је Александар Ђорђевић.

        „Орлови“ су у Крањској Гори одмерили снаге са Мађарима, а мечом против Француске почела је серија јаких утакмица у сусрет Европском првенству, до чијег почетка су остале тачно четири седмице.

        „Има ствари на којима морамо још много да радимо. Утакмицу смо почели помало успавано, требало је времена да се консолидујемо и почнемо да играмо нашу кошарку. Неки играчи морају да дају допринос сваки пут када су на терену, јер не сме да постоји „анонимна“ игра“, алудирао је Ђорђевић на неке своје изабранике за које је сматрао да су били превише пасивни.

        „Ипак, све ово је разумљиво у овој фази припрема. Још увек смо „тешки“ (после тренинга на планини), а и чекамо повратак повређених играча, који нам много недостају на својим позицијама“, додао је он.

        У суботу од 20.30 часова у Лиону игра се утакмица Србија - Русија, након чега се експедиција вицешампиона света враћа у Београд.

        Празник кошарке, меч против Француске у Комбанк арени, заказан је за среду, 12. август.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари