Ђорђевић: Медаља је императив, сан свих нас

БРОНЗАНА МЕДАЉА БИЛА БИ ДОБАР РЕЗУЛТАТ И МОЖЕ ДА БУДЕ

ВЕОМА ВРЕДНА - РЕКАО ЈЕ СЕЛЕКТОР

Александар Ђорђевић

        СЕЛЕКТОР Србије Александар Ђорђевић почео је излагање после полуфиналног пораза од Литваније на исти начин као и када је преузео наш национални тим. У физичкој предности противника пронашао је кључ који је закључао остварење зацртаног циља на Европском првенству.

        - Почетак утакмице је најбољи пример, литвански играчи показали су да су спремнији за овакву врсту меча. Литванија је на последњем Евробаскету освојила сребро, прошле године се борила за бронзу, екипа која је годинама при врху и зна како се играју ове утакмице.

        Признаје да је и нама недостајало више памети.

        - Тражили смо стално неку велику тројку. Истина је и да није хтела да уђе, као у неким претходним утакмицама. Играти оволико дуго на овом нивоу није лако за играче, а Литванци су целу утакмицу одиграли у високом ритму, и одбрамбено и нападачки. Наш слабији проценат шута је и последица тога. Морамо да се окренемо следећем противнику Шпанији - прави лапсус Ђорђевић, као да је и сам већ видео Србију у финалу. - Извињавам се, Француској. Медаља је императив, циљ, сан свих нас. Бронзана медаља на овом такмичењу, овако како смо играли и шта смо показали, била би добар резултат и може да буде веома вредна.

        Било је много детаља који су могли да промене нашу судбину.

        - Остаје жал за лоптама које смо успевали да украдемо па слали у аут, или су упадале њима у руке. Враћали смо се два-три пута, имали велику жељу, али треба признати да су Литванци били бољи. Не прескаче се пет степеника, иде се један по један. Из овог пораза могу да се извуку добре поуке, поготово се то односи на млађе играче. Лепо је оно што се десило прошле године, али то треба потврђивати сваке.

        Поновио је Ђорђевић да репрезентација није добро поднела епитет светског вицешампиона, са којим је дошла на Европско првенство.

        - Бреме фаворита нам је отежало посао, још нисмо у континуитету резултата да би то било нормално, да само изађемо на терен и покажемо да смо бољи. Нисмо га најбоље носили, поготово када смо дошли у Лил. Ипак, идемо високо уздигнутог чела, ово је било добро Европско првенство, које још није завршено. Играмо са Француском у два сата, а тај нам термин одговара...

ТРОЈКА, ПА ШТА БУДЕ

        НИЈЕ тешко закључити како би Ђорђевић као играч завршио последњи напад Србије у полуфиналу са Литванијом.

        - Морам да погледам снимак да видим да ли је био фаул на Богдановићу. Можда би више легло заустављање на линији за три поена. Идеш да добијеш утакмицу. Постоји жал за таквим завршетком, не мислим у односу на Богдановића, већ у односу на то како је текла утакмица.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари