Ђорђевић: Бразилци неће мењати систем

ИСТАКАО ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЕКИПА НАСМЕЈАНИЈА И ЗАДОВОЉНИЈА

НЕГО ПРЕД СУСРЕТ ОСМИНЕ ФИНАЛА СА ГРЧКОМ

Александар Ђорђевић

        - Имамо велики изазов, али немамо од чега да стрепимо. Поштујемо сваког противника, а не плашимо се никога. Покушаћемо да пружимо нашу најбољу партију - рекао је Ђорђевић новинарима у Мадриду.

        Ђорђевић је истакао да је Бразил изванредан противник, који је своју снагу показао у групној фази такмичења у Шпанији.

        - Ово већ дуго понављам, истакли су да долазе по медаљу, јаки су на свим позицијама, имају NBА играче. Играју на изузетном физичком и атлетском нивоу. Одлично су тренирани од стране Мањана који је ту већ три године - казао је селектор Oрлова.

        Србија је на шампионату у Шпанији већ изгубила од Бразила са 81:73, а Ђорђевић је истакао да се нада да ће четвртфинална утакмица бити другачија од оне у групној фази.

        - Они неће да се мењају кад је екипа толико јака и квалитетна. Напашће нас транзицијом, што смо им поклонили у првој утакмици на старту. Ту морамо боље да одиграмо. Са друге стране, морамо физички да одговоримо на њихову висину и снагу, нарочито на центарским позицијама. Не смемо да дозволимо да нас изненаде.

        Ђорђевић је рекао да је његова екипа насмејанија и задовољнија него пред сусрет осмине финала са Грчком.

        - Сада смо насмејанији, сигурно смо сви задовољнији, али нисмо потпуно. Тражимо своју шансу, добру игру која би нас довела до нове победе. Мислим да имамо право на то. Верујем у овај тим. Показали су да знају како се долази до победе - казао је Ђорђевић.

        Према његовим речима, снага српског тима је у заједништву.

        - Снага свих нас је у заједништву. Од свакога се захтева да да себе и део свог знања. Само тако можемо. Не мора свако да да највише, већ свако да да најмање могуће што је потребно да би се дошло до победе - рекао је Ђорђевић.

        Утакмица између Србије и Бразила играће се у среду од 18 часова у Мадриду.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари