Ђилас: Српски клубови напуштају ABA лигу!

СПРЕМНИ ДА УЧИНЕ СВЕ КАКО БИ СПРЕЧИЛИ ДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

БУДЕ СУСПЕНДОВАНА СА ЕП

Драган Ђилас

        Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је за Моззартспорт да ће клубови напустити регионалну ABA лигу због сукоба са FIBA.

        Већ месецима траје сукоб на релацији FIBA - ABA, у којем ће колатерална штета бити српски клубови, који морају да изаберу страну.

       „Због неразумевања од стране FIBA дошли смо у ситуацију да изаберемо пут са што мање негативних консеквенци. Клубови су спремни да учине све како би спречили да репрезентација Србије буде суспендована са ЕП, а то значи само једно“, рекао је Ђилас.

        За среду у 13ч је заказан састанак челника КСС и клубова када би одлука требало да буде озваничена.

       „Време је да донесемо коначну одлуку, на основу свих папира који су нам на располагању. Данас поподне на нашу адресу требало би да стигне још један допис, тачније последње упозорење FIBA. Клубови ће тада морати да се изјасне коначно по питању учешћа у ABA лиги, а ја сам сигуран да ће се поштовати договор који смо имали од раније, а то је да се учини све како би се заштитила српска кошаркашка репрезентација, што ја јако поштујем. FIBA у свом статуту не признаје Јадранску лигу, а искрено овакав однос нисам очекивао“, рекао је Ђилас.

        Према сазнањима Б92, све је почело у децембру када је кренула преписка између FIBA и ABA д.о.о, са којом нико од клубова није био упознат.

        Ђилас је истакао да је нова Јадранска лиге у којој ће учествовати само клубови из бивше Југославије и који ће бити сувласници такмичења, нешто чему се тежи. Он такође сматра да нико не може да забрани Црвеној звезди учешће у Евролиги, упркос што је такмичење упозорило да би то био епилог уколико клубови иступе из ABA.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари