Демаркус Нелсон: Можда смо многе изненадили

КОШАРКАШИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ТЕЛЕКОМ САВЛАДАЛИ СУ ФАВОРИЗОВАНИ УНИКС (63:52) У ПРВОМ МЕЧУ ПОЛУФИНАЛА ЕВРОКУПА

Демаркус Нелсон

          У поново испуњеној Комбанк арени, кошаркаши Црвене звезде Телеком још једном су у среду обрадовали своје навијаче. Савладали су фаворизовани Уникс (63:52) и стекли значајну предност пред реванш борбе за пласман у финале.

          Тим Дејана Радоњића одиграо је према свом опробаном рецепту, пре свега заснованом на чврстој одбрани. Нападачки разноврсна гостујућа екипа сведена је у завршној четвртини на само четири убачена поена!

          Плејмејкер црвено-белих Демаркус Нелсон завршио је утакмицу са 11 убачених поена и шест скокова. Као и остатак тима, после меча се без еуфорије спремао за излазак из Комбанк арене.

          „Имамо још једну утакмицу да победимо, у Русији. Биће екстремно тешко. Стварно су добар тим и биће јако мотивисани. Утакмице Еврокупа на домаћем терену су лако решавали. Потребно им је неколико минута да погоде узастопне шутеве и да тако гурну утакмицу у смеру који им одговара. Имамо још много посла да урадимо“, рекао је Американац у свлачионици после велике победе.

          „Морамо да анализирамо ову утакмицу, да посматрамо шта су радили, шта смо ми радили и да смислимо начин да у ревашу одиграмо боље“, додао је.

          И према његовом мишљењу, кључ победе била је одлична игра у одбрани.

          Закључали смо их, крали лопте и почели да погађамо важне шутеве. То је учинило ствари значајно лакшим... Дошли смо у ситуацију да повећавамо разлику и да играмо агресивније“.

          „У америчком фудбалу постоји термин 3 and out (када нападачки тим не успе да из три поседа пређе десет јарди, па у четвртом испуцава лопту). Приморали смо их да по поседу лопте имају само један шут, тако што смо после промашаја добро скакали и имали времена да играмо дуге нападе“, објаснио је Нелсон.

          Американац сматра и да је игра Београђана у дефанзиви „скинула“ притисак на другој страни терена.

          „Дефинитивно смо могли да играмо боље у нападу, али је једна ствар јасна - одиграли смо одличну утакмицу. Не постоји перфектан меч и увек има места за побољшање, али ово је била добра победа“.

          Црвена звезда Телеком ушла је у полуфинале као тим са мањим шансама за пласман. Колико је на паркету бучне Комбанк арене та ситуација промењена?

          „То је порука коју сам вечерас покушао да пренесем играчима пре утакмице. Рекао сам им да смо можда имали мало среће у претходној серији и да против Уникса можемо да играмо са мање притиска. Рекао сам да сада не постоји тензија и да можда људи нису очекивали да победимо“.

          „Можда су сви погледали њихов састав, резултате које су постигли и можда су нас унапред сви прецртали. Али, имамо одличан тим, имамо екипу у коју верујем. Рекао сам им: Гледајте, можда смо аутсајдери и немамо шта да изгубимо. Када сте у таквој ситуацији, онда сте агресивнији, слободнији и онда гледате како ће се ствари одвијати... Мислим да смо сви одиграли тако вечерас“, подвукао је Нелсон.

          Реванш полуфинала Еврокупа заказан је за следећу среду, а црвено-бели ће претходно играти против Борца из Чачка, на старту домаће Суперлиге.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари