Дејан Радоњић: Цибона је у великом налету

„ЦРВЕНО-БЕЛИ” ЈУЧЕ, ДАН УОЧИ МЕЧА СА ТИМОМ ИЗ ЗАГРЕБА,

У ТЦ „УШЋЕ” ОДРЖАЛИ ГОДИШЊУ СВЕЧАНОСТ

Дејан Радоњић

        Кошаркаши Црвене звезде желе да тријумфом окончају више него успешну такмичарску годину. Евентуална победа значила би и да је Звезда изједначила рекорд највећег ривала Партизана из сезоне 2007/08., када су „црно - бели” везали 15 тријумфа у низу у Регионалном такмичењу. Противник на терену београдског „Пионира” (17 ч) неће бити нимало лак, шта више Цибона је један од дужника Звезде из прошле сезоне, као и вишедеценијски ривал Београђана.

        Тренер тима са Малог Калемегдана Дејан Радоњић уочи дуела са Загрепчанима истакао је да је његов тим способан да настави победничку серију.

        - Цибона је у великом налету, везали су пет победа заредом, од тога три на гостујућем терену, и свакако да нас очекује веома тежак меч. Свесни смо квалитета и искуства екипе из Загреба, али са друге стране добро знамо и наше мане и врлине. Надам се да ћемо одиграти jош jедан добар меч и славити пред нашим навиjачима. - рекао је црногорски стручњак.

        Он се осврнуо и на могућност да Звезда 15. узастопном првенственом победом изjедначи рекорд вечитог ривала:

        - Фокусирни смо на сваки наредни меч. Ипак, уколико успемо да оборимо још један рекорд, то ће остати записано што је свакако сјајан ствар. Међутим, поновио бих да се припремамо краткорочно, а не дугорочно и да је у фокусу само утакмица која нам предстоји.

        Радоњић је додао да је здравствено стање у екипи Звезде одлично, као и да је сваки од кошаркаша спреман за дуел са Цибоном.

        На свечаности коју је Кошаркашки клуб Црвена звезда организовао јуче у ТЦ „Ушће”, након промотивног филма о успесима у 2014. години, окупљенима се обратио и председник клуба Небојша Човић. Он је изјавио да је задовољан постигнутим у години која је на измаку, али и рекао да очекује да 2015. буде још боља и трофејнија.

        - Успели смо да савладамо све могуће отпоре, прошли велика икушења. Већ данас играмо са Цибоном, па нам долази „лакши” меч против Реала, а потом jош „лакше” утакмице до краjа сезоне. Желимо jош бољи резултат у наставку, али нећу да притискам екипу, лопта jе округла и она диктира правила. Mа какав биланс био на краjу сезону, знамо да су уложени огроман рад и енергиjа. - казао је Човић.

        Први човек „црвено - белих” је поручио да ће клуб у наредном периоду имати неколико интерсантних промена, како би се организационо унапредио.

        - Звезда без обзира на управе коjе долазе и одлазе мора да остане клуб са високим стандардима. У потпуности делимо све што jе тешко земљи, али имамо добру атмосферу коjа нас одржава. Нека нам свима 2015. година буде jош успешниjа. - закључио је Човић.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари