Дејан Бодирога: Нека други стрепе од нас...

ПРЕМА ЊЕГОВИМ РЕЧИМА УВЕК ЈЕ ТЕЖЕ БРАНИТИ МЕСТО У ВРХУ,

АЛИ ОН  ИМА ПОВЕРЕЊЕ У ТИМ КОЈИ ЈЕ АКТУЕЛНИ ВИЦЕШАМПИОН СВЕТА

Дејан Бодирога

        Легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога, потпредседник Кошаркашког савеза Србије, уверен је да национални тим после сребра на шампионату света у Шпанији има снаге да се на овогодишњем првенству Европе бори за златну медаљу, а самим тим и за пласман на Олимпијске игре.

        - Надам се да је могуће да остваримо помак и напредујемо до злата, али то ће бити изузетно тешко. У 2015. години очекује нас Европско првенство, које је неизвесно и захтевно такмичење. Много екипа ће ићи на освајање медаље, јер прва два места обезбеђују директан пласман на Олимпијске игре, док ће преостала четири тима у квалификације за Рио - изјавио је Бодирога у интервјуу Тањугу.

        Према његовим речима увек је теже бранити место у врху, али он  има поверење у тим који је актуелни вицешампион света.

        - Идемо у Француску после огромног резултата, бити други на свету је фантастичан успех. Играли смо одлично у Шпанији и због тога бих честитао играчима, стручном штабу и свима коју су допринели да се освоји сребрна медаља. Наравно да је теже бранити него освојити, али мислим да су момци добили велику дозу самопоуздања и, уз сав квалитет и таленат који поседују, верујем да ћемо бити конкурентни у борби за медаљу - навео је Бодирога.

        Бодирога, који као играч има три златне и једну бронзану медаљу на шампионатима Европе, не крије да ће он и селектор Александар Ђорђевић саветима помоћи наследницима да освоје прво злато под именом Србија.

        - Познато је да се налазимо у најтежој групи. Немачка ће бити веома незгодан домаћин, према најавама биће у најјачем саставу са Дирком Новицким. Турска је такође јак противник, а излишно је причати о Шпанији, која је увек фаворит за освајање првенства. Италија је један од главних кандидата за освајање медаље, има четири или пет играча из NBA лиге, али су пропустили прошло Светско првенство. Тежак распоред, респектујемо све ривале, али смо свесни својих квалитета и нека мало они размишљају о нама. Сигурно да и они нису били срећни када су сазнали да су са нама у групи - закључио је Бодирога.

        Србија ће на првенству Европе играти у Б групи, у Берлину, заједно са селекцијама Немачке, Шпаније, Турске, Италије и Исланда, а пласман у осмину финала обезбедиће четири најбоље селекције.

        Завршница првенства играће се у Француској, у Лилу.

        Шампионат Европе на програму је од 5. до 20. септембра.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари