Данило Шотра о „Утиску“ Вујошевић - Човић

ПОСЕБНО МЕ ЧУДИ ШТО ЈЕ, УВЕРЕН САМ,

ВОДИТЕЉКА УЖИВАЛА У ТАКВОЈ АТМОСФЕРИ...

          Прекрших себи дату реч да нећу пратити „дискусију“ двојице истакнутих фактора нашег у давној прошлости златног спорта! Тако се укључих у праћење громопуцатељско најављене емисије „Утисак недеље“ на ТВ Б92.

          Наравно, као и огромна већина грађана Земље тужне судбине, остадох згрожен оним што сам чуо!

          Речник саговорника, као и много пута до сада, не би приличио ни, да не увредим никога, како је народ некада говорио - кочијашима! Посебно ме чуди што је, уверен сам, водитељка уживала у таквој атмосфери.

          Када је почео овако идилични разговор, пре више од годину дана, упутио сам на адресу КСС оштар прекор што ништа не предузима да заустави ово специфично вербално хулиганство. Стигао је из Сазонове 83 мудар одговор да нису надлежни за такве ствари!

          Сада се глагољивост саговорника из Звезде и Партизана максимално разбуктала, као и сви нормални људи констерниран сам речником, а у КСС и даље ћуте. Разумиљиво, председник Ђилас има преча посла, а сигурно је да наши кошаркашки жреци још нису пронашли своју надлежност у овом гадљивом галиматијасу.

          С тим у вези, цитираћу два члана из кошаркашких законика.

          Члан други Статута КСС гласи:

  • КСС као национални грански савез је једино надлежан да организује и уређује кошаркашки спорт на територији Републике Србије.

          Члан 49. Дисциплинског правилника КСС каже:

  • Ко се увредљиво изражава или преноси неистине о кошаркашком руководству, клубу или члану кошаркашке организације, казниће се временском забраном играња или вршења дужности од најмање једне године.

          Значи, госпође и господо из КСС, имате довољно разлога и упоришта у кошаркашким законима да реагујете. Забога милога, спасите нас већ једном ове беде.

          Кошарка, као некада наш најтрофејнији и у целом свету изузетно цењени спорт, овакву срамоту апсолутно не заслужује. Осим, уколико се и ви не слажете са тоном „дискусије“?

Данило Шотра

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари