Да ли је време да Богдановић заигра у NBA?

НАКОН ОСВАЈАЊА ЕВРОЛИГЕ, МНОГИ ОЧЕКУЈУ ДА СЕ ЗАПУТИ У НАЈЈАЧУ КОШАРКАШКУ ЛИГУ НА СВЕТУ

Богдан Богдановић

        Каква је сезона иза Богдана Богдановића!

        Била је то сезона пуне афирмације и преузимања улоге лидера Фенербахчеа са којим је освојио прву Евролигу, а потом и одбранио титулу у домаћем шампионату, уз индивидуално признање најкориснијег кошаркаша финалне серије.

        У победама над Бешикташом просечно је бележио 19.5 поена, 4.75 скокова и 5.25 асистенција, довољно да понесе титулу MVP-а.

        Међутим, да ли је то била и његова последња партија за Фенербахче?

        Још претходног лета се спекулисало да би могао у NBA, али је донео праву одлуку и остао у Европи, но овога пута, након освајања Евролиге, многи очекују да се запути у најјачу кошаркашку лигу где би требало да заиграо за Сакраменто.

        „Пресрећан сам, имали смо мало проблема на крају, али смо победили. Нисам ни на секунд помислио на NBA у току серије, а сада желим прво мало да прославим. Одлуку о наставку каријере ћу донети у наредних неколико дана“, поручио је насмејани Богдановић.

        Он је истакао да му је једино жао што је титулу прославио пред празним трибинама, а то је његова већ дванаеста у каријери у којој је наступао само за Партизан и Фенербахче.

        Богдановића је 2014. године са 27. позиције прве рунде драфта одабрао Финикс, али су одлучили да трејдују права за њега у Сакраменто након што је он прошле сезоне одбио да дође у NBA.

        Владе Дивац је у претходним месецима већ наговестио да очекује долазак експлозивног српског бека у Кингсе...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари