Црвено-бели у Милану - једна од „меч лопти“

НАЈВАЖНИЈЕ ЗА ЗВЕЗДУ ЈЕ ДА НА МАКСИМАЛНОМ НИВОУ БУДЕ ЊЕНО НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ - ОДБРАНА

        Кошаркаши Црвене звезде гостују Емпорио Арманију (20:45) у 26. колу Евролиге, у мечу који црвено-белима може бити један од пресудних у борби за плеј-оф.

        Звезда је тренутно на деоби 5-7. места са Басконијом и Панатинаикосом, са победом више од осмог Анадолу Ефеса, а две од највеће претње „испод црте“ Дарушафаке.

        Српски шампион док краја сезоне игра са Арманијем, Олимпијакосом, Барселоном, УНИКС-ом и управо Дарушафаком.

        Математички би за Топ 8 би требало да су довољне још две победе, једна се очекује над Русима, а идеална прилика за другу је управо гостовање у Милану, с обзиром да је ЕА7 испао из трке за наставак такмичења.

        Звезда је поражена три пута у последњих пет кола, у претходном је била немоћна против Реал Мадрида, док је Армани у серији од четири пораза и на дну табеле Евролиге.

        „Армани код куће игра јако добро, у последњих неколико недеља побеђивали су Олимпијакос, Дарушафаку, изгубили од Барселоне малом разликом. Показали су, без обзира што нису у борби за плеј-оф, да сви тимови у Евролиги увек желе да да се покажу на најквалитетнији могући начин. Очекујем управо такав приступ и мораћемо да одиграмо јако добро како бисмо парирали тиму коју има велико искуство и изванредне индивидуалце“, опрезан је тренер Звезде Дејан Радоњић.

        Најважније за Звезду у овом мечу је да на максималном нивоу буде њено најјаче оружје - одбрана, с обзиром да је главни адут Миланеза напад који просечно бележи 82,3 поена, али је с друге стране изузетно рањив у одбрани.

        „Нисам задовољан како смо одиграли претходних неколико мечева, тако да желим да одиграмо добар меч, да покажемо понос и да се одужимо навијачима који нас никада не напуштају“, рекао је тренер Арманија Јасмин Репеша.

        Проблем за црвено-беле је нови изостанак једног од кључних играча Стефана Јовића, због повреде леђа, док је добра вест повратак Немање Дангубића у такмичарски ритам.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари