Црвена звезда-Реал, спектакл о којем се прича

ПРВАК СРБИЈЕ И РЕГИОНА НАПРАВИО ЈЕ ВЕЛИКИ КОРАК

КА ПЛАСМАНУ У ТОП 16 ФАЗУ

       „Велика победа Црвене звезде“, написао је у петак увече на Твитеру Малком Дилејни, плејмејкер Локомотиве Кубања, који је неколико сати раније са својим тимом „оверио“ пласман у Топ 16.

        „Човече, била је то сјајна утакмица“, одговорио му је Мајкл Џејмс, играч Лаборал Куће.

        И та преписка показује какав је спектакл прошле ноћи виђен у Београду и каквом су тријумфу своје екипе присуствовали навијачи Црвене звезде Телеком.

        И ове сезоне, већ прожете повредама, променама, осцилацијама, болним поразима, али и великим победама, тим Дејана Радоњића савладао је код куће шампиона Европе - и то када је и једнима и другима горело под ногама.

        Оставивши Реал за собом на табели, првак Србије и региона направио је велики корак ка пласману у Топ 16 фазу. Да би га остварио, биће му потребна (за сада) теоретски бар још једна победа, али је јако тешко предвидети шта ће се све догађати до краја, с обзиром на потпуно луду Групу А.

        Оно што је сигурно, то је да је Звезда била најефикаснији евролигашки тим у минулом колу, јер је против Мадриђана убацила 94 поена, односно један више од Барселоне и ЦСКА.

        Такође, црвено-бели су имали и најефикаснијег играча кола - Маика Цирбеса, који је уз Џамела Меклина једини убацио 26 поена.

        „Ово је лепа победа за нас, јако важна, али сада треба да ставимо емоције на страну и да се концентришемо на понедељак и утакмицу са Цибоном. Није први пут да бележимо важне победе у Евролиги, а онда губимо у Јадранској“, рекао је Цирбес.

        Он је казао да је стизање предности ривала и то што су млади одиграли одлично један од показатеља зашто је тешко победити Звезду.

        „Квинси је погодио важне шутеве и вратио нас је у меч. То је један од разлога зашто нас је тешко победити и зашто је тешко играти против нас: увек неко искочи. Чак и када испадне неко, увек се нађе неко да искочи. Нисам ни у једном тренутку губио веру, знам да нас је тешко победити код куће, поготово пред оваквим навијачима“, рекао је Цирбес.

        Немачки интернационалац погодио је у последњем минуту важне поене са пенала.

        „Било је много притиска код тих пенала, али то је разлог зашто играш кошарку. То су тешке ситуације, али и најбоље ситуације, поготово у поваквој атомсфери. Можемо мало да уживамо, алит треба да се концентришемо на Јадранску лигу“, рекао је Цирбес.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари