Човић: FIBA да реши односе са Евролигом

ПОСЛЕ САСТАНКА СА ИЗАСЛАНИКОМ FIBA,

УТИСКЕ И ЗАКЉУЧКЕ ИЗНЕО ПРВИ ЧОВЕК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

Небојша Човић

        - Закључци са састанака су, барем што се тиче Црвене звезде, а сигуран сам да је то мишљење и Партизана и свих осталих клубова из Председништва КЛС, Металца, Мега Лекса, ФМП-а и Тамиша, наравно и председника и потпредседника КСС, да не можемо да причамо о некаквом драфту који је FIBA сада предложила, а да смо тек данас добили тај драфт. При томе, мора да се уважи то да је у току реконструкција и трансформација регионалне АБА лиге.

        Додајући да српски клубови врло поштују FIBA, Човић је истакао да они од Светске куће кошарке очекују одређене гаранције. Редом:

        - Под један, FIBA мора да нам гарантује проходност у Евролигу и Еврокуп. А то значи да прво реши односе са Евролигом и ULEB-ом, а не са нама. Под два, када кренемо да причамо о новом концепту регионалне лиге, да нам гарантује да ће седиште бити у Београду, јер регионална лига симулира простор бивше Југославије, а зна се где је био главни град. Под три, што је можда чак и под један, да нам FIBA гарантује да у тој, радно названој Премијер кошаркашкој лиги, неће на мала врата бити увучени клубови са Косова и Метохије. И под четири, да FIBA неће правити никакве сметње у јачању нама веома важне Кошаркашке лиге Србије.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари