ЧОВИЋ: Да нисмо можда годинама чекали да одемо у Истанбул и избодемо се међусобно?

У ДВОРАНУ УШЛО САМО 60 НАВИJАЧА ЗВЕЗДЕ КОЈИ СУ ФИЗИЧКИ НАПАДНУТИ ОД ДОМАЋИХ НАВИJАЧА, А ВЕРБАЛНО ОД ТРЕНЕРА

Небојша Човић

  • Председник Црвене звезде Небојша ЧОВИЋ: Полициjа је хтела да одбиjе навиjаче Звезде сузавцем и димом, у коjем се догодио напад домаћих навиjача. Mарко jе убоден са леђа, пошто jе био на зачељу колоне и ниjе учествовао у сукобу. Kренуо jе да се повлачи             
  •  Видећемо - нагласио је Човић - да ли ће аршин бити исти за све. У хали смо били изложени скандарирању „Србе у бунар“, као и провокациjама са заставама Kосова. Mи смо плаћали казне у претходном периоду, што jе било оправдано, али сада jе другачиjа ситуациjа. Савест нам jе потпуно мирна

        ТУРСКИ медиjи су хтели да спинуjу догађаj преношењем да су се навиjачи Црвене звезде међусобно сукобили после чега jе убиjен Звездин навијач Марко Ивковић.

         „Брука и срамота су турске тврдње да су се Звездини навиjачи сукобили између себе. Да нисмо можда годинама чекали да одемо у Истанбул и избодемо се међусобно? Знам да су Срби генерално криви за све, али будимо мало реални.

        Десило се да jе полициjа хтела да одбиjе навиjаче Звезде сузавцем и димом, у коjем се догодио напад домаћих навиjача. Mарко jе убоден са леђа, пошто jе био на зачељу колоне и ниjе учествовао у сукобу. Kренуо jе да се повлачи“, рекао jе Човић.

        Човић jе указао на срамотан однос Галатасараjа према Звезди, пошто турски тим ниjе имао никакав контакт са делегациjом црвено-белих након доласка на аеродром у Истанбулу.

         „Kлуб jе из Београда ступио у контакт са Галатасараjем и желели смо да платимо карте за навиjаче. Рекли су нам да не можемо то да урадимо преко рачуна, већ само на билетарницама, што смо и хтели. После смо у допису добили да не могу ни то да прихвате jер карата нема, иако jе у хали било 8.000 гледалаца од могућих 12.000. Некоме jе било битно да не уђу у халу“, навео jе Човић.

        Први човек београдског клуба рекао jе да jе у дворану Aбди Ипекчи ушло 60 навиjача Звезде који су физички нападнути од навиjача турског тима, али и вербално од тренера Eргина Aтамана.

         „Изjава Aтамана jе jако неодговорна и долива ватру. Tо jе била припрема за оно што су медиjи пренели. Сопствену одговорност жели да пребаци на нас, што jе класична превара. Звезда не сноси никакву одговорност“, навео jе челник Звезде.

        Човић jе истакао да очекуjе од  Eвролиге да одради посао како треба, као и да се не плаши могуће казне за црвено-беле.

         „Видећемо да ли ће аршин бити исти за све. У хали смо били изложени скандарирању „Србе у бунар“, као и провокациjама са заставама Kосова. Mи смо плаћали казне у претходном периоду, што jе било оправдано, али сада jе другачиjа ситуациjа. Савест нам jе потпуно мирна“, рекао jе Човић и додао:

         „Видели сте како су навиjачи Бешикташа дочекани у Београду на мечу против Партизана. Да ли су они имали сукоб са полициjом и да ли су разбиjали обjекте по граду? Имали су максималну безбедност и вратили су се кући читави“, закључио jе Човић.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари