Челници Слоге: Наши фудбалери наместили меч

НАРЕДНА ЧЕТИРИ КОЛА БЕЗ ШЕЈИЋА И ГАШИЋА, НИКО НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА ПОТВРДИ ДА ЛИ СУ ОНИ „НАЈЗАСЛУЖНИЈИ“ ЗА ПОРАЗ ДОМАЋИНА

        Скандал потреса Краљево, али и фудбал у Србији!

        Челни људи Слоге из Краљева, председник Звонко Терзић и финансијер клуба Зоран Милашиновић, основано сумњају да су њихови играчи наместили меч 26. кола Прве лиге Србије против Долине (1:2).

        Наводно су играчи препустили гостима из Падине победу како би изборили опстанак у прволигашком друштву.

        „Колале су приче да је меч намештен и да ћемо бодове препустити гостима. Све то смо чули и упозорили играче пре меча да морају максимално да се залажу и остваре победу. Погледао сам много мечева на којима је било киксева, чак и на највећим такмичењима и са те стране нема сумње, али када се зна да су многи веровали да ће бити „двојка“ и да су људи из Савеза посумњали, све то смо пријавили МУП и другим органима да утврде да ли је било нечасних радњи“, преноси „Спорт“ речи председника Слоге.

        Финансијер клуба Зоран Милашиновић нема дилему да је све унапред било договорено.

        „Меч је сигурно намештен. Нисам веровао, али ме је много људи из Војводине звало да провери да ли је стварно било договора. Квоте су биле 1,3 за победу Слоге, а чак 9 за тријумф гостију. нама је ово први пораз на домаћем терену и изгубили смо, прем амом мишљењу од најслабијег тима у лиги. Гости су повели одмах на почетку и ништа није било сумњиво до изједначујућег гола Гобељића. Од тог тренутка Слога није приказивала игру која ју је красила ове сезоне пред домаћом публиком. У неколико наврата и по тројица фудбалера гостију била су у контранападу. То је подгрејало сумње и сигуран сам да су нас поједини играчи продали“, јасан је био Милашиновић.

        Он је додао да је после меча заједно са председником клуба провео два сата у полицијској станици

        „Сви знају ко води клуб и било је корисно да чују наше мишљење. Било је прозивки од стране навијача и за време меча, а ми смо хтели да скинемо љагу са играча и људи и клубу, пре свега због богате традиције коју Слога има“, додао је Милашиновић.

        Истрага је покренута, што је потврдио и Бранко Стојаковић, комесар за такмичење Прве лиге Србије.

        „Сачекаћемо да стигну извештаји службених лица да видимо да ли су они нешто посумњали у написали. Али јасно је да нас очекује велики посао, јер су оптужбе веома озбиљне. Тражићу допунске извештаје свих релевантних фактора, а првенствено челника Слоге и Долине, као и фудбалера за које су сумња да су „актери“ афере. Очекујем и велику помоћ од стране МУП Србије, који је упознат са целом причом. Када будемо имали комплетну документацију кренућемо у решавање случаја“, истакао је Стојаковић.

        Руководство Слоге у наредна четири кола неће рачунати на голмана Шејића и либера Гашића. Нико у клубу није желео да потврди да ли то значи да су они „најзаслужнији“ за пораз домаћина, али ће, судећи према корацима који су одмах направљени, све бити врло скоро познато.

        Слога из Краљева тренутно заузима пето место на табели са 38 бодова, колико имају и четвртопласирана Бежанија и шестопласирана Слога из Петровца на Млави, док је Долина на зачељу табеле са 28 освојених бодова, један више од „фењераша“ Тимока и Инђије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари