Богдановић: Кошарка је моја прва љубав...

НА ПОЧЕТКУ СЕЗОНЕ НИЈЕ ИГРАО НА ПРЕПОЗНАТЉИВОМ НИВОУ, АЛИ

КАКО ВРЕМЕ ОДМИЧЕ, СВЕ СЕ КОМОТНИЈЕ ОСЕЋА У ТИМУ ФЕНЕРБАХЧЕА

Богдан Богдановић

        Пре две године био је таленат пред којим је мукотрпан пут доказивања, а данас је момак о којем се са усхићењем говори широм Европе. Богдан Богдановић био је један од главних играча у походу Србије на светско сребро, водио је Партизан до нове титуле националног првака, партијама у Евролиги одушевио је све који кошарку воле, а Финикс Санси бирали су га са 27. позиције на NBA драфту.

        Од ове сезоне 22-годишњи Богдановић носи дрес Фенербахче Улкера, а у новогодишњем интервјуу за Б92 разговарали смо о почецима у Истанбулу, тренеру Жељку Обрадовићу, као и о предстојећој Топ 16 фази. Дотакли смо се и ситуације у Партизану, односа са Гробарима, а Богдан је говорио и о репрезентацији, индивидуалном усавршавању, NBA лиги, својим узорима...

        На почетку сезоне није играо на препознатљивом нивоу, али како време одмиче, Богдановић се све комотније осећа у тиму Фенербахчеа, што се види и по његовом учинку.

         „Прошао је период адаптације, ипак ми је ово први инострани клуб, а у тим ситуацијама увек је тешко свима, не само мени. Имао сам ту срећу да ми помажу саиграчи и тренери, који говоре на мом језику и који су ме упозорили на то да ће бити осцилација у почетку - рекли су ми да не треба да клонем духом, већ да наставим вредно да радим и да ће све доћи на своје место“.

        Фенербахче се у Топ 16 фази Евролиге налази у групи са ЦСКА, Олимпијакосом, Лаборал Кучом, Ефесом, Нижњим Новогородом, Уникахом и Емпорио Арманијем. Пролаз у Топ 8 јесте циљ, а Фенер спада у фаворите иако противници нису нимало наивни.

         „Према приказаном у првом делу, и ми смо у најужем кругу фаворита са ЦСКА и Олимпијакосом. Такође, Уникаха је у врху у Ендеса лиги, веома су озбиљан тим, а у првој фази имали су неколико несрећних пораза. У Топ 16 су најбоље екипе, свако свакога може да победи и због тога не сме да буде опуштања. Плус кад се дода јака турска лига, биће веома напоран ритам, али зато смо ту - да се изборимо са нечим новим“.

        Почетак често може да буде изузтно важан, а Богдановић и другови већ на првом кораку имаће најтежи испит - московски ЦСКА.

         „На њима је притисак јер су за сада без пораза. И ми имамо сјајан низ победа у Евролиги. Тежак нам је распоред јер после тога идемо на неугодно гостовање Нижњем, а онда нам долази Олимпијакос. Ако дође до малог пада концентрације, може лако сезона да се обрне онако како не бих волео. Морамо од старта да будемо озбиљни јер ће бити веома тешко“.

        Фенербахче спада у ред фаворита за освајање титуле првака Европе, али Богдановић наглашава да је још рано за такве приче, за шта је доказ и прошлосезонски расплет у Евролиги.

         „ЦСКА је за сада највише показао, али рано је још говорити о томе, прошла сезона је најбољи показатељ. Фенер је прошле године био први у првој фази, али није прошао у Топ 8. Са друге стране, Макаби није блистао на почетку, неочекивано се пласирао на фајнал-фор, а онда је узео и титулу“.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари