Богдан: Само нека остављају Калину на шуту

БОГДАНОВИЋ И КАЛИНИЋ БИЛИ НАЈЕФИКАСНИЈИ У ФИНАЛУ СА ОЛИМПИЈАКОСОМ И ФЕНЕРУ ДОНЕЛИ ТИТУЛУ

Специјално за Журнал из Истанбула: Милун Нешовић

        Богдан Богдановић је лидер Фенербахчеа, највећа опасност, човек који са три фаула седи на клупи све док није „безбедно“ да уђе у игру. Са мрежицом око врата шеткао се „Синан Ердем“ ареном. Уживао је у тренутку који никада неће бити само тренутак. Крунисана је једна млада евролигашка каријера.

        - Невероватно, више не знам ни како се осећам. Пресрећан сам, због овога смо дошли у Фенербахче.

        Да ли је задовољан својом игром?

        - С обзиром на то како сам играо претходно финале, морам да будем задовољан. Али, могао сам много боље, безвезе сам направио три фаула. Наравно, ја сматрам да су биле грешке судије, али сви грешимо.

        У истој дворани, 17. септембра, играће се финале Европског првенства...

        - Видите, изузетно би ми било драго да будем на терену тада - смејао се Богдановић. - Ако бисмо играли против неке друге екипе, а не Турске, мислим да бих довео доста навијача у дворану! Калина и ја.

        Фенер и Богдановић су из три фајнал-фора освојили титулу.

        - Добар проценат, један од три, 33 одсто. Прве године сам био јако нервозан. Још у плеј-офу, не само на фајнал-фору. Нисам био задовољан својом игром. Изгледало је као да смо отишли туристички тамо. Онда смо у Берлин ишли изузетно мотивисани, било је оптерећења у финалу, што није смело да се деси. Сада смо поучени тим искуством славили.

        После шута Нанда Де Колоа и дебелог промашаја прошле године лопта се одбила у руке Хријапи и... Остало је историја.

        - Колико ми се тај шут вртео у глави, колико пута смо поновили то, да MVP Евролиге онако промаши. Али, то је део игре. Некада се из пораза најбоље учи.

        Навијачи су били спектакуларни.

        - Невероватно, видели сте све. Одмах када смо изгубили утакмицу у Берлину, рекли су да верују у нас. Да ће покушати да организују Истанбул и то нам је много помогло.

        Волим те, Богдане - викнуо је Јудо у пролазу иза Богдановића.

        - Волим и ја тебе!

        Волим те, Калинићу - наставио је пресрећни MVP док се удаљавао.

        Када је поменуо другог Србина у Фенербахчеу, пребацили смо тему на Богдановог саиграча. Када сте видели да је тактика да остављају Калинића самог, шта сте помислили - питали смо Богдана.

        - Ја волим да кажем - Калина нема шут! И само нека наставе тако. Довољно.

        Када га је Обрадовић вратио у игру после дуге паузе због три фаула, играчи Олимпијакоса су напали Богдановића да га врате на клупу или лако да поентирају. Ово друго би им пошло за руком да није било Јудоа, човека-одбрану.

        - Видели сте, залепио је Спанулиса и још неког. Баш када сам испао из ротације јер нисам смео да правим четврти фаул. За мене, он је најбољи играч комплетне Евролиге. Али, знам да морају да се награде сви, тако да, у реду. Знам да је срећнији што је MVP фајнал-фора него Евролиге. Ту има и пара - смејао се Богдан.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари