Бјелица MVP Евролиге, Срби у првом плану!

„ЗАИСТА САМ ПОЧАСТВОВАН ОВОМ НАГРАДОМ И МНОГО МИ ЗНАЧИ“,

РЕКАО ЈЕ БЈЕЛИЦА У „КАСА ДЕ КОРЕОС“

Церемонија у „Каса де Кореос“

        Немања Бјелица проглашен је за MVP-ја на Евролигиној церемонији у Мадриду, уочи Фајнал фора на коме ће осим његовог Фенербахчеа наступити домаћи Реал, ЦСКА и Олимпијакос.

        Бјелица (27) је ове сезоне био четврти у Евролиги по индексу корисности (18,3), али први међу играчима тимова учесника завршног турнира.

        На 27 утакмица бележио је у просеку 11,9 поена, 8,6 скокова, 1,9 асистенција и 1,2 украдених лопти.

         „Желим да се захвалим свима који су гласали за мене, као и мојој породици за подршку свих ових година. Ово је историјски тренутак за мој клуб и мене. Желим такође да се захвалим саиграчима из Фенербахчеа, стручном штабу и свима у клубу. Заиста сам почаствован овом наградом и много ми значи“, рекао је Бјелица окупљенима у „Каса де Кореос“.

        На велико задовољство Жељка Обрадовића, људи у истанбулском клубу, али и српске кошаркашке јавности, Богдан Богдановић другу годину заредом је победио у избору за „Звезду у успону“ (Rising Star), за коју конкуришу играчи до 23 године.

        Тиме је бек Фенербахчеа одбранио трофеј пролетос заслужен у дресу Партизана.

        Богдановић се у првој сезони у иностранству одлично адаптирао на нову средину и другачију улогу. У мечевима Евролиге играо је просечно 28 минута и уз 10,7 поена имао 2,9 скокова и 2,7 асистенција.

        Поред Бјелице, у идеалној петорци елитног такмичења „старог континента“ нашли су се још Милош Теодосић (ЦСКА Москва) и Бобан Марјановић (Црвена звезда Телеком), а поставу употпуњују Василис Спанулис (Олимпијакос) и Фелипе Рејес (Реал Мадрид).

        Награда „Алфонсо Форд“ намењена најбољем стрелцу, отишла је у руке плејмејкера Нижњег Тејлора Рочестија, док је најбољи одбрамбени играч Брајант Данстон из Олимпијакоса.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари