Барса савладала Реал у Мадриду са 72:71

ЗАБЕЛЕЖИЛИ ВАЖНУ ПОБЕДУ, КОЈОМ СУ ИЗЈЕДНАЧИЛИ РЕЗУЛТАТ

У ФИНАЛНОЈ СЕРИЈИ ЕНДЕСА ЛИГЕ

        Кошаркаши Барселоне савладали су у Мадриду екипу Реала у другој утакмици финала шпанске Ендеса лиге, резултатом 72:71 и тако дошли до изједначења 1:1 у финалној серији.

       Почетак утакмице је донео доста лошу игру Барселоне у нападу. Одбрана је функционисала сјајно, али је нападачки учинак изостао. Ипак, није Барса допустила Реалу да искористи њихово лоше шутерско вече и одличном дефанзивном игром добили су први период 11:10.

       Одбрана Барсе се распала у другој деоници. Реал је овај део игре добио 26:15, тако да су домаћини са 10 поена предности отишли на одмор 36:26.

       Почетконм другог полувремена Барса је дошла на само минус два 39:37, али Реал није допустио преокрет, и до краја треће четвртине поново су подигли предност која је на уласку у последњу деоницу износила девет поена 55:46.

       Ипак, Барса се није предавала. У инфаркт завршници видели смо неколико фантастичних шутева, Волас је погодио тројку за 71:70, да би потом Реал изгубио лопту у нападу. Олесон је фаулиран, убацио је оба бацања за 72:71. Реал потом није искористио два напада за победу, па је Барса дошла до победе и изједначења у серији.

       Хуан Карлос Наварп је предводио Барсу са 19 поена, док је код Реала Рејес убацио 13 поена.

       Еуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари