„Атентат“ Николе Вучевића на Пауа Гасола!

ЦРНОГОРСКИ ЦЕНТАР СНАЖНО ЗАКУЦАО ПРЕКО ШПАНЦА И БАЦИО ГА

НА ПАРКЕТ, ОРЛАНДО СКОРО ПЕРФЕКТНО ПРОТИВ ЧИКАГА - 121:114

Никола Вучевић

        Ни Чикаго, ни Пау Гасол нису протекле ноћи имали решење за феноменалног Николу Вучевића (24, 213cm).

        Серији од шест пораза Орланда дошао је крај, највише захваљујући снажном Црногорцу, који је у Јунајтед центру убацио 33 поена уз 11 скокова и уз Виктора Оладипа (такође 33 поена) био најбољи играч у победи гостију - 121:114.

        Дуже од резултата и чак 59,3 одсто успешних покушаја Орланда из игре, гледаоци ће упамтити меч по снажном закуцавању Вучевића преко Гасола. Крајем треће четвртине, Црногорац је многе - па и Шпанца - изненадио „куцањем“ које је проглашено за „потез вечери“.

         „Само само хтео да дођем до обруча и да снажно завршим акцију. Подигао сам се довољно високо и одлучио да закуцам. Не радим то баш често, па су сигурно били изненађени“, рекао је после меча екс центар Будућности и Филаделфије.

        Ниједан играч Орланда осим Вучевића и Оладипа није убацио двоцифрени број поена, док су међу домаћима најефикаснији били Гасол са 28 (14 ск), Џими Батлер са 17 и Дерик Роуз са 18.

        Тренер „Булса“ Том Тибодо био је љут после утакмице због (пре)високог резултата. Имао је шта да замери екипи.

         „Нећемо нигде стићи ако само будемо хтели да постигнемо већи број поена од ривала. Знам шта не ваља. Мораћемо да унесемо већи интензитет у своју игру. Једини начин да то урадимо је да напорније радимо. Стварно је тако једноставно“, рекао је он после меча.

        Чикаго тренутно заузима четврто место на табели Источне конференције, са скором 26-13. Орландо је 13, са 14 победа и 27 пораза.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари