Александар Петровић: Ивковић има сјајне момке

СРБИ ИМАЈУ КОШАРКАШКУ КУЛТУРУ, ВРЛО ДОБРО СЕ ЗНА УЛОГА СВАКОГ У ТИМУ - ОПРЕЗАН ЈЕ СЕЛЕКТОР БИХ

Александар Петровић

         ПОСЛЕ уводног корака на Евробасекету, против Литваније, репрезентација Србије, за мање од 24 часа, опет излази у дворану у Јесницама. Данас (17.45) ће за ривала имати Босну и Херцеговину. На клупи комшија седи Александар Петровић, који зна како се освајају медаље, али је у селекторском оделу Хрватску на Евробаскету 1995. довео до најнижег победничког постоља.

         Сада, први пут у улози селектора Босанаца покушава да прескочи бар први круг у Словенији...

         - Систем такмичења много даје на значају победама на отварању Првенства. Тимови који буду стартовали са победама су у великој предности, док ће остали имати императив тријумфа на свакој следећој утакмици, односно мораће да добију минимум три од предстојећа четири меча како би прошли у другу фазу - каже Петровић, чији је тим, ако је веровати његовим речима, у „великом“ недостатку јер је изгубио од Летоније (86:75).

         БиХ ће се данас трудити да заборави учинак првог дана, јер испред себе има репрезентацију Србије, по многима, потенцијално изненађење на Евробаскету. Чак ни Петровић не крије да га је наш слектор Душан Ивковић изненадио како је „посложио“ млади тим...

         - Нисам очекивао да ће у припремном периоду Србија играти на тако високом нивоу. Али, једно су контролне утакмице, друго такмичарске. Морамо да видимо како ће ти млади момци издржати психолошки притисак. У сваком случају, имају кошаркашку културу, врло добро се зна улога сваког момка шта ради у екипи - с разлогом је опрезан селектор БиХ, који ни данас неће моћи да рачуна на Андрију Стипановића.

         У Србији и шире, мање познат играч, како тврди Петровић је битна карика у његовгом тиму, што се видело и јуче против Летоније.

         - Много нас је пореметила његова повреда. Није познат широком аудиторијуму, али је веома битан, посебно у нашој одбрани, држи је на високом нивоу. Ипак, шта је ту је. Морамо да се боримо - фајтерски завршава Петровић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари