Колашинац: У 2014. да оправдам европско злато

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ ИСТИЧЕ ДА У НОВОЈ СЕЗОНИ ПРИЖЕЉКУЈЕ

НОВЕ МЕДАЉЕ И НАДА СЕ ДА ЋЕ ОСТВАРИТИ ХИТАЦ ПРЕКО 21 МЕТРА

Асмир Колашинац

        „Следеће године ме очекује првенство света у дворани, као и шампионат Европе у Цириху на којима желим да оправдам наслов европског шампиона са дворанског првенства у Гетеборгу“, изјавио је Асмир Колашинац.

        Српски репрезентативац у бацању кугле истакао је да је 2013. почела као у бајци, али...

        „Златна медаља на првенству Европе била је велика ствар у мојој каријери, а онда нисам успео да остварим планирано на шампионату света у Москви. Ипак, срећан сам јер су у томе успели Емир Бекрић и Ивана Шпановић“, рекао је Колашинац и нагласио да после најуспешније године српске атлетике у 2014. очекује још бољу.

        Он је додао да нема превелике жеље у 2014.

        „Желим пре свега да у 2014. моје колеге из репрезентације и ја будемо срећни и здрави, јер је то услов добрих резултата, око којих се, уствари, врти живот нас атлетичара“.

        Када су лични планови у питању, циљ је поставити нове границе у бацању кугле.

        „План ми је да у 2014. бацим куглу на даљину преко 21 метра, јер би ми тај резултат вероватно донео медаљу на шампионату света. Томе се потајно надам, као и победничком постољу на ЕП у Цириху“, поручио је Колашинац, чији је рекорд 20,85 метара.

        Колашинац је на првенству Европе у дворани у Шведској у марту освојио злато хицем од 20,62 метара, док је на шампионату света у Москви у августу био десети.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари