КИЛИ: Олимпијада у Сочију најбоља у историји зимских игара

ПРИЗНАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ МОК РУСИЈИ И ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ

        ЗИМСКЕ олимпијске игре у Сочију најбоље су у историји одржавања тих такмичења, изјавио је председник Координационе комисије Међународног олимпијског комитета Жан-Клод Кили.

        Говорећи на церемонији уручења државних награда у Кремљу, коју је одржао председник Русије Владимир Путин, представник МОК је истакао да је од самог почетка припреме Игара осећао „огроман емоционални набој код свих чланова тима који се бавио припремом“.

        „Резултати наше припреме били су једноставно фантастични. Под вашим умешним вођством, господине председниче, организовали смо најбоље (зимске) Олимпијске игре“ - рекао је Кили.

        Председник Међународног параолимпијског комитета Филип Крејвен такође је похвалио ниво организације такмичења у Сочију и нарочито издвојио волонтере и обичне грађане Русије с којима се сусрео.

        „Посебно задовољство су били сусрети с обичним Русима. На стадионима је увек био велики број људи. Такође, желео бих да истакнем волонтере који су фантастично радили свој посао. Сви људи у Сочију су једноставно сјајни. Такође, потресла ме је штафета олимпијског пламена - то је било нешто изузетно“ - казао је он.

        „Руси, хвала вам!“ - додао је Крејвен на руском. 

        Килију и Крејвену, као и организаторима Игара, тренерима и председницима спортских савеза Русије, добили су у Кремљу из руку Владимира Путина Орден Части Русије. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари