КАРАБАТИЋИ: Осећали смо се као да нас воде на ломачу

БРАЋА ПРОГОВОРИЛА ЗА „PARIS MATCH” О КЛАДИОНИЧАРСКОМ СКАНДАЛУ КОЈИ ПОТРЕСА ФРАНЦУСКИ И ЕВРОПСКИ РУКОМЕТ

  • Био сам у шоку након утакмице са Паризом. Неко је дошао до мене и рекао ми да морам у притвор. Имао сам времена само да се истуширам у посебној свлачионици. Испред дворане су нас дочекале стотине новинара и сниматеља, више него када смо се вратили са Олимпијских игара са златом око врата, рекао је Никола Карабатић

         РУКОМЕТАШИ Никола и Лука Карабатић проговорили су за "Paris Match" о кладионичарском скандалу који последњих седмица потреса француски, али и европски рукомет.

         Лука је још једном признао да се кладио на спорну утакмицу, али тврди да утакмица Монпеље - Сесон Севиње није намештена, док је Никола описао како је доживео прве тренутке хапшења.

         "Био сам у шоку након утакмице са Паризом. Неко је дошао до мене и рекао ми да морам у притвор. Имао сам времена само да се истуширам у посебној свлачионици. Испред дворане су нас дочекале стотине новинара и сниматеља, више него када смо се вратили са Олимпијских игара са златом око врата", рекао је Никола Карабатић.

         Његов млађи брат Лука целу ситуацију сликовито је упоредио са "ловом на вештице":

         "Осјећај је био као да нас воде на ломачу. Све су очи биле упрте у нас, као да смо у рингу."

         У притвору су се у почетку одлучили да се бране ћутњом, тако су им саветовали адвокати.

         "Истина је, али убрзо смо схватили да ће изгледати као да смо криви ако ћемо само ћутати. Ми смо само хтјли да нам судија, који је имао приступ документима, објасни зашта смо осумњичени", наводи Никола и додаје да су се полицајци према њима односили као према правим криминалцима.

         Лука је истакао да га највише погађа то што их оптужују за варање.

         "Рекао сам истину на суду. Нисам могао да ћутим. Полицајци су ми открили да су моји адвокати само хтели да изграде каријеру на мом имену. Да сам ћутао, све бих изгубио, ишао бих у затвор... Признао сам да сам се кладио и спреман сам да платим за своју грешку. Међутим, највише ме боли то што ме оптужују за варање. То није поштено и гади ми се. То је ср..., не заслужујем на тај начин да завршим каријеру. Желим да се ово што пре заврши и да останем нормалан", закључио је млађи од браће Карабатић.

         Суд у Монпељеу подигао је оптужнице против Николе и Луке Карабатића, Младена Бојиновића, Приможа Прошта, Самјуела Онрубије, Драгана Гајића и Исама Тежа због сумњи да су учествовали у намештању утакмице између Монпељеа и Сесон Севињеа. Утакмица је одиграна 12. маја ове године, а Монпеље је изгубио резултатом 28:31, док је Сесон после првог дела игре водио 15:12.

         Сви оптужени су након саслушања и уз плаћену кауцију пуштени да се бране са слободе, а ако се докаже да су наместили утакмицу, могли би да заврше у затвору на пет година и да плате казну од 75.000 евра. У супротном, биће суспендовани на шест утакмица и мораће да плате по 15.000 евра због клађења, јер је у Француској спортистима од 2010. године забрањена таква врста "забаве".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари