Ивани Шпановић злато и рекорд у Тарагони

СКОКОМ ОД 7,04 МЕТАРА ОБОРИЛА РЕКОРД МЕДИТЕРАНСКИХ ИГАРА

И ОСВОЈИЛА ЈОШ ЈЕДНУ МЕДАЉУ У НИЗУ

Шпановић у Тарагони

        Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони у скоку удаљ.

        Шпановићева је најбољи резултат остварила у првој серији - 7,04 метара, па је на првом месту остала до краја такмичења.

        Поред освајања златне медаље, Ивана је у Тарагони оборила и рекорд Медитеранских Игара стар 21. годину, који је износио 6,72m и био у власништву Гркиње Ники Ксанту.

        Друго место на Играма у Тарагони заузела је атлетичарка из Шпаније Итоја Ебомење са даљином од 6,83 метара, док је сребро освојила такође Шпанкиња Дијаме са 6,68 метара.

        „Заиста сам уживала и на наступу и у току боравка у Тарагони. Одлични услови и сјајна атмосфера у тиму Србије додатно су ме мотивисали да вечерас освојим једину медаљу која ми је недостајала са великих такмичења. Презадовољна сам скоковима које сам остварила, освојеном медаљом и новим рекордом Медитеранских Игра“, рекла је Шпановић.

        „Скокови на МИ су сјајан показатељ да смо на добром путу пред одбрану европске титуле у Берлину и да сам спремна за нове изазове који ме очекују на митинзима Дијамантске лиге“, додала је она.

Српски спортисти у среду на Медитеранским играма

        Амела Терзић је резултатом 2:08.38 у квалификацијама на 800m заузела пето место у својој квалификационој групи, што није било довољно за пласман у финале.

        Елзан Бибић је у трци на 5000m заузео 13. место са временом 14:32.05, док је Зорана Барјактаровић наступила у квалификацијама на 100m и заузела 9. место.

        Мушка репрезентација у баскету 3x3 је без већих проблема савладала репрезентацију Андоре резултатом 22:10, док женска екипа почиње такмичење данас утакмицом против екипе Турске, наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Србије.

        У бициклистичкој друмској трци је Вељко Стојнић заузео 20. место, а Рајовић и Калаба су се пласирали на 32. место у коначном пласману.

        Јелена Ерић је у женској конкуренцији заузела 12. место.

        Три боксера су у среду наступила у Тарагони. Трифун Дашић је у категорији до 75kg савладао Кипранина Кокиноса резултатом 4-1, Јањић је у категорији -52kg такође тријумфовао против Египћанина Алија (3-1), док је Марко Доцић изгубио од Хрвата Филипија.

        У џудоу смо имали три представнице у среду на борилилиштима. Милица Николић је после три победе стигла до финала, где је изгубила у борби за злато и освојила друго место у категорији -48kg. Андреа Стојадинов (-52kg) и Марица Перишић (-57kg) нису успеле да се пласирају у борбе за медаље.

        Рукометаши су у мечу четвртине финала поражени од екипе домаћина резултатом 35:25, док су ватерполисти у првој утакмици на Медитеранским играма савладали екипу Црне Горе резултатом 6:5.

        У стоном тенису је данас наступила Изабела Лупулеску у појединачној конкуренцији и победама у сва три меча против Лоуилете из Француске, Алтинкаја из Турске и Ксиао Јао која представља Шпанију изборила пласман у финале које је на програму данас.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари