Ивана Шпановић спремна за небески лет...

ОД 2012. ГОДИНЕ СЕДАМ ВЕЗАНИХ ВЕЛИКИХ ТАКМИЧЕЊА ЗАВРШИЛА ЈЕ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОДИЈУМУ

Ивана Шпановић

  • Игре су једино такмичење са којег ми недостаје медаља и учинићу све да се домогнем постоља, каже српска атлетичарка која је са 7 везаних такмичења има медаљу

        СВЕ што је урадила у каријери, сваки тренинг, такмичење и медаља били су само припрема за оно што је очекује у наредне две вечери. Српска атлетска нада Ивана Шпановић вечерас ће у Рију хватати залет у квалификацијама (2.05), док је велико финале и испит каријере чека 24 сата касније у ноћи између среде и четвртка по нашем времену (2.15). Победничко постоље у Рију било би остварење свих снова.

        - Олимпијске игре су једино такмичење са кога ми недостаје медаља и учинићу све да се домогнем постоља. Биће девојака које ће скакати преко седам метара, али оно за шта се ја спремам је далеко преко седам метара - самоуверена је европска шампионка. - Надам се да ће бити добри услови и да ћемо имати бар благи ветар у леђа.

        Ивана је завртела филм у глави и вратила се осам година уназад. Пекинг 2008. и прве олимпијске игре у каријери...

        - Те године сам постала светска јуниорска првакиња и одлазак на ОИ је била награда. Тамо сам била пуки посматрач, импресионирана свим стварима које представљају Олимпијске игре. Уживала сам. Нико од мене није очекивао резултат.

        Четири године касније у Лондону стигла је до финала, али није имала запажену улогу.

        - То је била моја животна прекретница, место на коме је требало да одлучим да ли ћу наставити каријеру. Многи су рекли да је 11. место скроман резултат, а ја сам урадила онолико колико сам вредела. У том тренутку сам само схватила да имам још много тога да покажем и да не треба да се предам.

        Срећом, није се предала. Од 2012. године до сада постала је ноћна мора за све скакачице удаљ. Седам везаних великих такмичења завршила је на победничком подијуму. Ментално и физички је спремна да се докаже и под олимпијским небом.

НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТИ У 2016.

        Бритни Рис (САД) - 7,31 метар
        Состен Могуенара (НЕМ) - 7,16
        Брук Стратон (АУС) - 7,05
        Ивана Шпановић (СРБ) - 6,95
        Марина Бек (УКР) - 6,93
        Џени Делоуч (САД)- 6,93
        Концепцион Монтањер (ШПА) - 6,88
        Карин Меј Мејлис (ТУР) - 6,85
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари