Ивана друга на Купу континената у Мароку

СРПСКА СКАКАЧИЦА У ДАЉ ОСВОЈИЛА ДРУГО МЕСТО

И ДАЛА ВЕЛИКИ ДОПРИНОС ТРИЈУМФУ ЕВРОПЕ

Ивана Шпановић

        Ивана Шпановић на најлепши начин окончала је такмичење ове сезоне. Она је на Купу континената у Маракешу бранила боје Европе и - засијала.

        Српска атлетичарка освојила је друго место у скоку у даљ, резултатом 6,56 метара, оствареним у трећој серији.

        Ивана је лидерску позицију препустила званичној светској шампионки у дворани, Францускињи Елоиз Лезије, у последњем, четвртом покушају - 6,66 метара.

        Шпановићева је дала велики допринос победи Европе на том такмичењу, и као другопласирана освојила је награду од 15.000 долара.

        Она тврди да није имала добар дан.

        „Време је било добро, без ветра и топло, али готово нико није био расположен за скакање. И ја сам имала некако 'празне ноге', али ми је драго што сам помогла Европи са освојених седам поена да тријумфује на такмичењу у Мароку“, изјавила је за „Журнал“ Ивана Шпановић.

        Њен тренер Горан Обрадовић објаснио је да је Ивана морала мало и да се приштеди на такмичењу у Маракешу због проблема са леђима, али да су упркос томе веома задовољни резултатом који је остварила.

        Ивана Шпановић је позив да буде део селекције Европе на такмичењу у Маракешу добила након што је на Европском првенству у Цириху средином августа освојила сребрну медаљу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари