И WADA - попут Клинтонове - оптужује „руске хакере“, а о помагању Америма да се допингују - ни реч

ДУРМАНОВ: ДА БИ ДОПИНГ-ПРЕПАРАТИ БИЛИ ЛЕКОВИ ПОТРЕБНЕ СУ „ВЕОМА ОЗБИЉНЕ ДИЈАГНОЗЕ“

Оливије Нигли

        НА ЗАПАДУ кога год ухвате у неком непочинству - одмах почиње да упире прстом у „руске хакере“, а о самом непочинству - ни реч. Тако је било са америчком Демократском партијом, која је је деловала против Бернија Сандерса а у корист Хилари Клинтон, тако је сада са светском антидопинг-агенцијом WADA.

        WADA Уместо да објасни по ком праву је помагала сестрама Вилијамс и другим америчким спортистима да се допингују, па их у томе још и штитила, лопов WADA је кренула да виче „држ’те лопова“:

        „WADA осуђује сајбер-нападе који трају, а имају за циљ да разоре WADA и глобални систем борбе са допингом. WADA је од надлежних органа била упозорена да напади долазе из Русије“ - изјавио је њен генерални директор Оливије Нигли.

        Сестара Вилијамс и осталих, као што се види, нигде!

        Зато преварант Нигли покушава да буде лукав: „Овај хакерски напад доводи у питање и покушаје међународне заједнице да врати поверење у Русију после извештаја независне комисије на челу да Ричардом Маклареном“.

        Овога се заиста требало досетити, а притом потпуно заобићи Серену и Венус Вилијамс, гимнастичарку Симону Вајлс и кошаркашицу Хелен Деле Дон.

        Њима је WADA дозвољавала да се допингују тобоже у „терапеутске сврхе“. Међутим, афера се тек разгорева.

        Бивши шеф руске антидопинг-лабораторије Николај Дурманов већ је изјавио: да би некоме било одобрено (прописано) коришћење допинг средстава, које је било дозвољено Американкама, тај за то мора имати „веома озбиљну дијагнозу“.

        Ово подразумева: са таквим дијагнозама се нико не може професионално бавити спортом...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари