Футсалери се окупили пред првенство Европе

ЕКИПА СЕ СЕЛИ У НОВИГРАД ГДЕ СУ ПЛАНИРАНА ДВА КОНТРОЛНА МЕЧА ЗАТВОРЕНОГ ТИПА ПРОТИВ КУВАЈТА

        Футсал репрезентација Србије наступиће на Европском првенству које се одржава од 30. јануара до 10. фебруара у Словенији.

        У оквиру такмичења у групи противници Србије биће селекција Словеније 30. јануара (18х) и Италије 1. фебруара (20:45ч). У четвртфинале ће се пласирати по две најбоље пласиране екипе.

        Репрезентативци Србије окупили су се на припремама у спортском центру у Старој пазови у понедељак 15. јануара, а у петак је одиграна и последња контролна утакмица против Нове Пазове.

        21. јануара екипа се сели у Новиград (Хрватска) где су планирана два контролна меча затвореног типа против Кувајта (22. јануар) и Француске(24. јануар). Припреме у Новиграду се завршавају 28. јануара и тог дана репрезентација Србије иде у Љубљану.

        На конференцији за медије присутнима су се обратили координатор ФСС за футсал Бојан Павићевић, селектор Горан Иванчић и капитен Драган Перић.

        „Сматрам да смо у последње време поставили неке нове стандарде у српском футсалу а убеђен сам да можемо још више да напредујемо. Циљ који смо себи поставили на почетку смо испунили, а то је пласман на Европско првенство. На жребу нисмо имали среће али ми верујемо у ове момке. Имали смо доста проблема са повредама у претходном периоду, форма нам није на врхунцу, али ситуација је сада другачије него раније када је већи део репрезентативаца играо у нашој лиги па смо могли сами да темпирамо форму. Ипак, ја верујем у овај тим“, рекао је Павићевић, а селектор Павићевић се надовезао:

        „Ушли смо у завршну фазу припрема за Европско првенство. Нажалост, имали смо доста проблема са повредама. Марко Пршић је обновио повреду задње ложе и морао је да напусти репрезентацију. Покушали смо све, чекали смо га до последњег момента али није успео да санира повреду. Уместо Пршића позвали смо Андрију Станковића. Очекујемо да ће Милосавац за дан два бити спреман за пун тренажни процес. Имамо још пуно тога да урадимо у ових наредних седам дана, али сам генерално задовољан са овим што смо урадили до сада. Очекујем две тешке утакмице у групи Могу само да обећам да ће сви играчи дати свој максимум. Не могу да прогнозирам резултат против Словеније али мислим да ова наша искусна екипа има доста таквих мечева иза себе а да ће домаћин имати одређени притисак због тога што играју код куће. Што се Италијана тиче, против њих ћемо бити комплетни и добро их познајемо. Верујем да можемо у четвртфинале“.

        На првој утакмици због суспензија од једног меча селектор Иванчић неће моћи да рачуна на Аксентијевића и капитена Перића, који је истакао да екипа са пуно оптимизма путује у Љубљану.

        „Ја сам се јуче прикључио припремама и могу да приметим да је атмосфера одлична. Имамо још доста времена да се припремимо за ту прву утакмицу против Словеније, која је по мени кључна“.

        У Старој Пазови данас је одржана заједница прве и друге футсал лиге чији су представници заједно са руководиоцима футсал секције пружили подршку репрезентацији и пожелели успех на предстојећем Европском првенству. Први пут у историји помоћ од Савеза у виду лопти добили су и тимови треће лиге.

        Ово ће бити последње Европско првенство које се игра на сваке две године уз учешће 12 тимова. Убудуће ће се играти на сваке четири године уз наступ 16 националних селекција.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари