Војводина се обратила и UEFA због Мажића

„НАША ЖЕЉА НИЈЕ ДА СЕ КАЗНИ МИЛОРАД МАЖИЋ, ВЕЋ ДА МУ СЕ УКАЖЕ НА ГРЕШКЕ КОЈЕ ЈЕ НАПРАВИО”

• Наравно да смо се обраћали ФС Србије и судијској организацији, али пошто од њих нисмо добили никакав одговор, обраћамо се Вама
 

        После званичног саопштења за јавност Војводина је одлучила да оде корак даље и да пошаље допис Европској фудбалској унији (UEFA).

        Разлог је незадовољство одлукама Милорада Мажића на претходним мечевима против Партизана.

        Писмо послато у UEFA преносимо у целости:

        Поштовани,

        Обраћамо Вам се писменим путем са молбом да размотрите наше наводе и жељом да нам помогнете да заштитимо спортске интересе ФК Војводина из Новог Сада.

        Наш клуб је дугогодишњи учесник квалификација за Лигу Европе, где смо постигли завидне резултате и увек се трудили да идемо корак напред. Мишљења смо да смо добар репрезент фудбала из Србије. Наравно, увек може боље и ми ћемо се увек трудити да наши резултати иду узлазном путањом. Напомињемо да смо одушевљени организацијом UEFA такмичења и велико нам је задовољство што смо део тако великог такмичења као што су квалификације за Лигу Европе.

        Разлог нашег обраћања јесу проблеми на које смо наишли у такмичењу у Супер лиги Србије и за које нам је потребна Ваша помоћ.

        Проблеми су у вези са радом Судијске организације ФС Србије, односно радом нашег најбољег судије Милорада Мажића из Врбаса.

        Свесни смо чињенице да је Мажић наш најбољи судија и да на утакмицама под окриљем FIFA и UEFA постиже изванредне резултате, те да је најбољи репрезент српског фудбала у свету. Цела Србија, па и ми у ФК Војводина, дивимо се његовим изванредним суђењима и желимо му да напредује, те да још дуго у најбољем светлу репрезентује наш фудбал и Србију.

        Међутим, морамо да напоменемо да Милорад Мажић нема исти критеријум у првенству у Србији и утакмицама које суди у иностранству.

        Милорад Мажић је превише привржен ФК Партизан из Београда и на свим утакмицама им својим одлукама помаже како би остварили повољан резултат. Овде говоримо само о утакмицама које је судио фудбалском клубу Војводина против ФК Партизан.

        Од наше последње четири утакмице против ФК Партизан, три утакмице судио је управо Мажић.

        На све три утакмице, победник је био ФК Партизан и то захваљући грубим грешкама судије, које су на крају и утицале на коначан резултат утакмице.

        На првој утакмици, није досудио очигледан казнени ударац за наш тим. На другој утакмици у оквиру Куп такмичења, пропустио је да досуди прекршај играча ФК Партизан над нашим играчем, после чега је тај исти играч постигао победоносни погодак и утакмица је завршена резултатом 1:0.

        Већ тада смо схватили да је судија Милорад Мажић судио у корист ФК Партизан и на један некоректан и крајње неспортски начин помогао ФК Партизан да игра финале Купа Србије и на крају освоји титулу првака Србије.

        На крају смо, у петом колу Супер лиге Србије у Новом Саду, дана 13. 8. 2017. године, понижени и разочарани у понашање и суђење главног судије Милорада Мажића. Опет је на све начине помагао ФК Партизан да победи, што се на крају и десило. Партизан је победио резултатом 1:0, поготком који је постигнут на исправан начин.

        Међутим, спорно је то што на све три утакмице судија Мажић није имао исти критеријум, што је на све могуће начин помагао ФК Партизан и својим одлукама им увелико помогао. То је нешто што су сви увидели, а посебно су осетили наши фудбалери на терену, који нису имали могућност да се равноправно супротставе фаворизованом противнику.

        Сигурни смо да, када би наши фудбалери имали такав критеријум на својој страни, и ми бисмо се могли борити за титулу првака у Супер лиги Србије, као и за финале Купа Србије. Све би било другачије, али овако, ми смо ускраћени за право да се равноправно боримо са ФК Партизан.

        Наравно да смо се обраћали ФС Србије и судијској организацији, али пошто од њих нисмо добили никакав одговор, обраћамо се Вама, са жељом да Ви опоменете Милорада Мажића и укажете на његово суђење и помоћ ФК Партизан.

        Ако Милорад Мажић уложи себе и суди утакмице у Србији као што суди оне у организацији UEFA и FIFA, сви у Србији имали бисмо велику корист, а наш фудбал би био много богатији и успешнији.

        Наша жеља није да се казни Милорад Мажић, већ да му се укаже на грешке које је направио и да се те грешке исправе, а све у интересу да нам фудбал буде бољи, да младе судије од Милорада Мажића могу да науче и да се едукују у правом смеру како би и они били успешни.

        Надамо се да ће наша молба бити размотрена и да ћете, за добробит фудбала у Србији, пронаћи решење и помоћи ФК Војводина да се избори са неправдом - наводи се у саопштењу које је потписао председник клуба Душан Мијић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари