Војводина изборила бараж за Лигу Европе

ВОША ПОБЕДИЛА СА 3:0 ЈЕДАН ОД НАЈЈАЧИХ ТИМОВА ТУРСКОГ ПРВЕНСТВА,

ДОК ЈЕ У ПРВОМ МЕЧУ, У НОВОМ САДУ БИЛО 2:2

         Војводина је избацила Бурсу у трећем колу и прошла даље у квалификацијама за Лигу Европе. Упркос релативно неповољном резултату из Новог Сада (2:2) и испуштеној победи у самом финишу утакмице, Новосађани су у реваншу играли без страха.

         Већ у деветом минуту Умару је после корнера био спретан у противничком шеснаестерцу и најавио изненађење. Врата пласмана у наредну рунду широм је отворио Врањеш у 29. минуту, а тачку на подвиг је ставио Калуђеровић у 82.

         Стадион: Ататурк. Гледалаца: 15.000 Судија: Естрада (Шпанија). Жути картони: Шестак, Озбајракли и Тунџај (Бурса). Стрелци: 0.1 Умару (9), 0:2 Врањеш (29), 0:3 Калуђеровић (82).

         БУРСА: Фрај, Чивели, Таиво, Озбајракли, Остурк, Батаља, Јилдирим, Кираз (од 70. Дениз), Шестак, Пинто (од Тунџај), Џиназ (од 35. Унал). Тренер: Караман.

         ВОЈВОДИНА: Делач, Радоја, Трајковић, Врањеш, Ђурић, Лековић, Аливодић, Полетановић (од 89. Настић), Вулићевић, Шкулетић (од 61. Тумбасевић), Умару (од 69. Калуђеровић). Тренер: Николић.

Николић: Одиграли смо велику утакмицу у Бурси

 

         Тренер фудбалера Војводине Марко Николић рекао је да је његов тим одиграо велику утакмицу у Бурси, а победу је посветио покојном председнику клуба Ратку Буторовићу и навијачима клуба који су дошли у Турску да гледају меч уживо.

         „Одиграли смо велику утакмицу у невероватном амбијенту који се ретко виђа. Почели смо храбро, иако су нас многи већ отписали и већ на почетку постигли гол, а после и други. Бурса је имала своје шансе, али смо на крају заслужено славили”, рекао је Николић агенцији Бета телефоном из Бурсе.

         Војводина је победила један од најјачих тимова турског првенства са 3:0, док је у првом мечу, у Новом Саду било 2:2.

         „Победу посвећујемо председнику Буторовићу, који је на данашњи дан пре два месеца преминуо. Такође је посвећујемо и навијачима који су дошли да нас бодре. Хвала и домаћој публици јер нас је гласним аплаузима испратила са терена”, рекао је Николић.

         Војводина је сада у баражу за Лигу Европа и двомеч с противником који ће бити познат сутра, одлучиће о томе да ли ће играти у групној фази такмичења.

         „Наравно да ћемо наставити да играмо своју игру. Очекујемо сутра жреб, али ко год да буде противник, играћемо своју игру и пробаћемо да се пласирамо у групну фазу и направимо највећи успех Војводине у последњих ко зна колико година”, рекао је Николић.

         Пре Европе, међутим, следи домаће првенство.

         „Морамо се пре тога окренути првенству. Већ у недељу дочекујемо Доњи Срем, а следи нам дугачак пут”, рекао је Николић.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари