Војводина има снаге за још једно изненађење

НОВОСАЂАНИ НИСУ БЕЗ ШАНСЕ У РЕВАНШУ У ТИРАСПОЉУ

ИАКО СУ У ПРВОЈ УТАКМИЦИ ИГРАЛИ НЕРЕШЕНО

          После првих утакмица последње рунде квалификација за Лигу Европе, још увек остаје отворена дилема ко је од српских клубова ближи циљу. Партизан ће у Швајцарску отићи са минималном предношћу док Новосађани, након ремија на свом „Карађорђу” у Тираспољу морају да постигну бар један гол уколико желе до историјског успеха. Објективно, оба наша клуба имају потенцијал за нови искорак на евро сцени.

          Војводина без сумње са новим тренером и још увек недефинисаним тимом за нову сезону, свакако је једно од најпријатнијих изненађења у овогодишњим квалификацијама. Тријумф против Бурсе у Турској даје реалну наду пред реванш.

          - Свесни смо да екипа Шерифа има потенцијал, да уопште нису противник за потцењивање. Такође знамо да су у последње две сезоне стални учесници Европе. У Новом Саду смо видели да умеју да се бране, да имају одличну организацију на средини терена, али у реваншу ће бити друга прича, друге околности које објективно нама могу да иду у прилог, рекао је Николић.

          Капитен Вулићевић и све бољи Шкулетић обећавају велику борбу и у реваншу.

          - Права је штета што нисмо на бољи начин умели да реализујемо бројчану предност на терену. Ипак, када се све сабере, успели да изједначимо и са каквом таквом надом одемо на реванш у Молдавију. Сада када смо видели право лице Шерифа још више сам убеђен у наш коначни тријумф, оптимиста је капитен „лала”.

          Центарфор Петар Шкулетић водио је жестоку борбу са одбраном гостију да би у 54. минуту на мајсторски начин лобовао чувара мреже Шерифа.

          - Овај тим Војводине, који из утакмице у утакмицу игра све боље, није рекао све што има. Ако смо могли да савладамо Бурсу, која је по мом мишљењу боља екипа од Шерифа, зашто то не ис би поновили и у Тираспољу. Уз мало спортске среће, свакако добар почетак, верујем да можемо до победе у гостима. Заправо, све ћемо учинити да у Нови Сад дође европска фудбалска елита, обећао је сјајни Петар Шкулетић.

          Новосађане у Тираспољу очекује један предиван стадион, одличан Спортски центар којем могу да позавиде и најбогатији клубови из развијеног дела Европе. Тачно пре осам година Партизан је славио са 1:0 у Придњестровљу. Зашто то не би могли и Новосађани, зар не!

          Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари