Велшани би „да се искупе“ у мечу са Србијом

БИЋЕ ЈАЧИ ЗА РАМЗИЈА, МИ СЛАБИЈИ ЗА КОЛАРОВА, АЛИ НАМ СЕ ВРАЋА КАЖЊЕНИ МАТИЋ

Владимир Стојковић и Гарет Бејл

        Фудбалери Велса испустили су четири бода у овим квалификацијама у утакмицама у којима су два пута водили.

        И у Бечу против Аустрије (2:2) и у Кардифу против Грузије (1:1).

        Сада, са треће позиције у Групи Д очекују серију од четири дерби утакмице са директним ривалима за пласман на Мундијал од којих је прва следећа - меч са Србијом такође у Кардифу, 12. новембра у 20.45.

        Баш као што су „Oрлови“ годинама себе стављали у ситуацију да нешто морају а да скоро није ни почело, тако сада полуфиналисти летошњег Европског првенства у Француској већ констатују како ће пропуштено у мечу са Грузијом „надокнадити против Србије“.

        То нашем селектору Славољубу Муслину и репрезентативцима треба да буде јасан знак шта да очекују за месец дана на „Миленијум“ стадиону на ком екипа Криса Колмана није доживела пораз у такмичарској утакмици од - 10. септембра 2013. године када је било: Велс - Србија 0:3.

        Да, Велшани нас никада у историји нису победили, имају скор 0-3-8 против наших националних тимова и серију од седам пораза од којих су последња два посебно убедљива - 6:1 у Новом Саду, па поменутих 0:3 у „реваншу“.

        „Дефинитивно биће велика утакмица против Србије, морамо адекватно да одреагујемо. Неопходно је да се скупимо, заборавимо све што је било и искупимо се против Србије“, рекао је дефанзивац Тотенхема Бен Дејвис за Скај Спорт.

        „После великих успеха које смо имали последњих године, некад се деси пад. Тешко је после ремија са Грузијом, некад не иде све како замислиш. Морамо да будемо фокусирани свих 90 минута“, поручио је Дејвис.

        Он је иначе једини репрезентативац који је у претходних 270 и „кусур“ минута у овом циклусу квалификација добио жути картон у Колмановом тиму, тако да селектор наших наредних ривала не мора да брине око састава тима, тим пре што ће се једна од три највеће звезде репрезентације, ас Арсенала Арон Рамзи, опоравити од повреде због које није играо од 14. августа и до данас пропустио 11 мечева за клуб и три за репрезентацију.

        Поређења ради, Муслинови „Oрлови“ добили су осам жутих картона, од чега су два припала заменику капитена Александру Коларову, који се експресно вратио међу суспендоване играче након што је због искључења у претходном циклусу морао да пропусти први меч у Групи Д, с Ирском у Београду (2:2).

        Муслин је изгубио Коларова, али добио жестоко кажњеног Немању Матића, такође искљученог у финишу претходног циклуса квалификација, због чега је ас Челсија зарадио четири утакмице суспензије и одрадио их у међувремену, али и задао селектору главобоље јер је везни ред у његовом одсуству одлично функционисао, а репрезентација подигла ефикасност.

        И тандем Лука Миливојевић/Немања Гудељ, као и Лука Миливојевић/Љубомир Фејса, пружио је одличне партије у претходне три утакмице и Муслину ће бити јако тешко да одлучи да ли ће и уместо кога уврстити Матића у тим. Претпоставка је да ће, сходно приказаном до сада, Миливојевић задржати место стартера, а о другој позицији у маневру одлучивати форма и последњи тренинзи пред пут на Острво.

        Охрабрени оним што је Србија показала у двомечу са Молдавијом (0:3) и Аустријом (3:2), навијачи нашег тима надају се да ће Муслин, пре свега, пронаћи „праву“ тројицу за последњу линију одбране, јер је и ту лутао и тражио, али и даље није нашао трио који улива апсолутно поверење и делује као уиграна линија тима.

        Сигурност „позади“ биће нам неопходна пред нова гостовања, на којима се Србија генерално није добро проводила у новијој историји - на последњих десет такмичарских дуела у иностранству, „орлови“ су пет пута поражени, два пута одиграли нерешено и три пута победили: Велс 0:3, Албанију 0:2 и Молдавију 0:3.

        Шест од шест у октобру, иначе традиционално „црном“ месецу за наш национални тим, уз неке повољне исходе на другим мечевима у групи, учинили су да у други план ставимо климаву одбрану, два испуштена бода код куће на старту и недовољну дисциплину у игри тима, а све у циљу да се одржи позитивна атмосфера и коначно избори пласман на неко велико такмичење.

        Утолико, с нестрпљењем ћемо бројати дане до 11. новембра и утакмице Велс - Србија у којој Муслинов тим има прилику да противника учини репрезентацијом с којом смо се најчешће састајали, а да нисмо доживели пораз.

        До тада, Велс и Луксембург делиће то место са 11 покушаја против Краљевине Југославије, ФНРЈ, СФРЈ, СРЈ, СЦГ и Србије без победе...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари