Усеин Болт у фудбалској репрезентацији Јамајке?!

СЕЛЕКТОР ЈАМАЈКЕ ВИНФРИД ШЕФЕР НАМЕРАВА ДА ГА УВРСТИ У НАЦИОНАЛНИ ТИМ, ПОСЛЕ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У РИО ДЕ ЖАНЕИРУ

Усеин Болт

         Усеин Болт нема правог конкурента на спринтерској стази, али је сада покренуто питање какав би био и у неком другом спорту, тачније на фудбалском терену.

         Најбржи човек планете могао би то да покаже за две године, будући да селектор Јамајке Винфрид Шефер намерава да га уврсти у национални тим.

         Он је рекао да има у плану да позове Болта да наступа за фудбалску репрезентацију после Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

         „Надам се да Усеин жели да игра за своју земљу, јер можемо од њега да направимо веома доброг играча. После Олимпијских игара 2016. желим да га видим овде на нашем тренингу и то му јавно поручујем. Када буде одрадио добар тренинг са нашим тимом на Јамајци и када се буде уиграо, биће један од најбољих играча“, поручио му је Шефер.

         Усеин Болт познат је као велики љубитељ, али и познавалац фудбала, а будући да је најавио да би после Игара 2016. могао да се опрости од атлетике, није искључена могућност да ће се окушати у неком другом спорту.

         Да га је Шефер натерао да озбиљно размисли о примамљивој понуди потврђује и фотографија коју је окачио на свој Инстаграм, уз поруку „да је све могуће“.

         Болт (27) је први атлетичар који је освојио шест олимпијских злата у спринтерским дисциплинама и уједно једини који је то урадио у дисциплинама 100, 200 метара и у штафети 4x100 метара два пута узастопно на Олимпијским играма - у Пекингу 2008. и Лондону 2012. Освајач је и осам најсјајних одличја на Светским шампионатима, као и светски рекордер на 100 и 200 метара.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари