УЕФА укинула казне Партизану и Војводини

ЦРНО-БЕЛИ И „ЛАЛЕ“ ИСПУНИЛИ СВЕ РАНИЈЕ ИЗРЕЧЕНЕ ЗАХТЕВЕ

И ПРОТИВ ЊИХ НЕЋЕ БИТИ ПРЕДУЗИМАНЕ САНКЦИЈЕ

         Европска фудбалска унија (УЕФА) објавила је на свом сајту против којих раније санкционисаних клубова ће бити дефинитивно примењене казне. И против којих неће, а међу њима су Партизан и Војводина.

         Шампион Србије прошле године је условно суспендован из учешћа у међународним такмичењима наредне три сезоне, уз могућност да та казна буде поништена ако до 31. марта клуб из Хумске исплати заостале дугове, доспеле обавезе пре 31. марта и све обавезе према добављачима на дан 31. децембра 2012. године, које ће доспевати до горе наведеног датума.

         Црно-бели су тај услов испунили, као и Војводина, која је била кажњена са 10.000 евра, такође из финансијских разлога.

         Осим српских клубова, зацртан план успешно су остварили и Малага, Хајдук Сплит, Осијек и Динамо Букурешт.

         Казне нису скинуте Рапиду из Букурешта и Арсеналу из Кијева, који нису испунили услове надлежне финансијске комисије.

         Румунски клуб стога је кажњен са 100.000 евра и забраном учешћа у УЕФА такмичењима наредне три сезоне. Украјинци ће морати да уплате у касу Европске куће фудбала 75.000 евра.

         „Извештај истражног органа Финансијског контролног тела УЕФА потврдио је да су Малага, Хајдук Сплит, Осијек, Динамо Букурешт, Партизан и Војводина испунили све раније постављене услове и стога ниједна санкција према њима неће бити примењена“, пише у саопшењу.

         Том одлуком разјашњено је да, од српских клубова, остаје споран још статус европске лиценце Црвене звезде.

         Неизвесност око евентуалног (не)одустајања вицешампиона од наступа у квалификацијама за Лигу Европе могла би да буде отклоњена у скорој будућности, с обзиром на то да први следећи рок за лиценцирање истиче последњег дана маја.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари